Naslovnica SPEKTAR NAJNOVIJA VEST – HAOS U SKUPŠTINI: Opozicija krenula na Vučića pa počeo...

NAJNOVIJA VEST – HAOS U SKUPŠTINI: Opozicija krenula na Vučića pa počeo fizički obračun … VIDEO

U toku je posebna sednica Skupštine Srbije na čijem je dnevnom redu izveštaj o pregovorima sa Prištinom od 1. septembra do 15. januara održava se danas.

Sednici prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Međutim, skoro od samog početka na sednici je bilo napeto, jer su predsatvnici opozicije konstantno dobacivali Vučiću tokom njegovog uvodnog izlaganja, zbog čega ih je predsednik parlamenta Vladimir Orlić upozorio nekoliko puta. Takođe, predstavnici opozicije su u salu uneli i nekoliko transparenata.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Na jednom od njih je pisalo „Ne kapitulaciji“.

Međutim, u jednom trenutku situacija je eskalirala kada su nakon skandiranja poslanici opozicionih stranaka prekinuli obraćanje predsednika Aleksandra Vučića reklamirajući povredu Poslovnika.

U incidentu su učestvovali poslanici Dveri, pokreta Zavetnici, Narodne stranke i DSS-a, koji su skandiranjem ometali Vučića i govorili „Izdaja“ i „Ne damo Kosovo“, a zatim su krenuli ka predsedniku.

Nakon toga su ustali poslanici SNS-a i došlo je do koškanja, guranja, vikanja i psovanja. Predsednik Skupštine optužio je lidera novog DSS Miloša Jovanovića da je hteo fizički da napadne Vučića,

Svi su se našli kod govornice, iznad koje je sedeo i predsednik Srbije. On je u jednom momentu bio potpuno okružen poslanicima.

Predsednik parlamenta je pokušavao nekoliko minuta da smiri strasti i kada je ipak uspeo, situacija se ponovo izmakla kontroli.

 

(b92)