Najavljeno brzo uništenje zemlje: Dobro došli u modernu Britaniju, gde ništa ne funkcioniše a sve je skupo

Ukrajinska kriza, rastuće cene goriva i robe široke potrošnje i starenje stanovništva, uništavaju ekonomiju Ujedinjenog Kraljevstva, piše kolumnista Telegrafa Ben Rajt.

„Dobro došli u modernu Britaniju, gde ništa ne funkcioniše, sve je skupo, a svi smo previše zauzeti raspravom o uzrocima naših nevolja da bismo pronašli bilo kakva rešenja“, žalio se kolumnista.

Prema njegovim rečima, stanovnici zemlje sa zabrinutošću posmatraju konstantno povećanje projektovane granične cene struje za prosečno domaćinstvo.

Tako, konsultantska kompanija „Kornvol insajt“ veruje da će računi za komunalije porasti sa 1971 funte na 3581 u oktobru i 4266 u januaru, apsorbujući 14 odsto prihoda obične britanske porodice. Siromašni slojevi stanovništva uopšte neće moći da se nose sa takvim izdacima, napominje autor.

Rajt je uveren da država prestaje normalno da funkcioniše.

Nedavna istraga „The Telegrapha“ pokazala je da u protekle tri godine policija nije uspela da reši nijednu krađu, u osam od deset okruga Engleske i Velsa. Broj ljudi na listama čekanja Nacionalne zdravstvene službe porastao je sa 4,4 miliona pre pandemije na 6,6 miliona.

Redovi na aerodromima rastu, cene hrane rastu, a štrajkovi su u porastu. Plate u kraljevstvu stagniraju deset godina. Saobraćajni radnici, vatrogasci, lekari, medicinske sestre, nastavnici, poštanski radnici, državni službenici, advokati, pa čak i televizijski producenti, svi odbijaju da rade, kaže se u članku.

Prema autoru, tako teška ekonomska situacija se razvila u Velikoj Britaniji zbog sukoba u Ukrajini, visoke inflacije, poremećaja lanaca snabdevanja izazvanih epidemijom, kao i pucanja procesa globalizacije. Pored toga, Ujedinjeno Kraljevstvo se suočava sa izazovom starenja stanovništva, koje vrši veći pritisak na njen finansijski sistem.

Nakon što je Moskva pokrenula specijalnu operaciju za zaštitu Donbasa, Velika Britanija se pridružila antiruskim sankcijama Zapada. Ovo je zadalo ozbiljan udarac njenoj ekonomiji – izazvalo je krizu goriva i dovelo do povećanja cena hrane u zemlji.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs