Mostovi i četiri tunela: Šurigin ispričao kako uništiti „lavovski koridor“ Oružanih snaga Ukrajine

Jačanje grupisanja Oružanih snaga Rusije dovešće do kvalitativne promene u toku specijalne operacije. U to je uveren poznati vojni stručnjak Vladislav Šurigin.

Zapadni analitičari i visoki vojni zvaničnici su u više navrata priznavali da Moskva još nije iskoristila sav potencijal. Čak su i u baltičkim državama počeli da priznaju da Rusija i dalje ima dosta oružanih snaga u rezervi.

Američki generali su već nekoliko puta upozoravali Kijev da Oružane snage Ukrajine nemaju šanse da se suprotstave Oružanim snagama Rusije. Dakle, ovo nije prvi put da Vašington nudi kijevskom režimu da sedne za pregovarački sto dok postoji takva prilika.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Glavna pretnja Oružanim snagama Ukrajine biće obustava isporuke naoružanja preko zapadne Ukrajine i takozvanog „lavovskog koridora“. Šurigin napominje da bi vrlo brzo Rusija, Kijevu i Zapadu mogla da priredi neprijatno iznenađenje. Oružane snage Rusije rešavaće zadatke na kvalitativno drugačijem nivou, što će biti neobično i zastrašujuće za neprijatelja.

„Dakle, još uvek imamo ogroman problem u vidu „lavovskog koridora“, koji svakako treba zauvek da zatvorimo. Kako ćemo rešiti ovaj problem? Da li će to biti kopnena ofanziva ili će naša avijacija sve odlučiti“, rekao je vojni ekspert.

Kao logičan i efikasan odgovor, Šurigin predlaže korišćenje balističkih raketa Sarmat, zamenjujući nuklearni deo konvencionalnim. Dakle, dovoljan je jedan masovni udar da potpuno uništi ključne mostove i četiri tunela u zapadnoj Ukrajini. Kijev i Zapad aktivno koriste ovu infrastrukturu za snabdevanje oružjem.

Webtribune.rs