Naslovnica SPEKTAR Moskva odlučila, počinje lov na Zelenskog

Moskva odlučila, počinje lov na Zelenskog

Ruska spoljna obaveštajna služba sposobna je da izvede operaciju neutralisanja ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog tokom njegovog povratka u Kijev.

Do ovog zaključka došao je poznati ruski politikolog Sergej Iščenko. U svom autorskom članku u izdanju„Svobodna presa“ on je detaljno govorio o mogućim planovima Oružanih snaga Rusije, a takođe je objasnio zašto bi ruta oklopnog automobila Zelenskog mogla biti od interesa za ruske specijalne službe.

Sergej Iščenko je skrenuo pažnju na činjenicu da su ruske obaveštajne službe i Oružane snage Rusije u stanju da sprovedu scenario za fizičko eliminisanje ukrajinskog lidera. Govorimo o sprovođenju određenih odluka, tokom kojih će se utvrditi tačna lokacija Vladimira Zelenskog za štrajk.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Prema mišljenju politikologa, najpogodniji trenutak za neutralizaciju šefa kijevskog režima može biti njegov povratak u Kijev sa samita G7. U Rusiji dobro znaju da će se Zelenski iz Japana vratiti avionom do Poljske, odakle će vozom stići u Kijev. Trasa oklopnog automobila Zelenskog može biti od interesa za ruske specijalne službe.

„Sa velikim stepenom verovatnoće, u ponedeljak uveče će iz malog poljskog grada Pšemisl, na reci San, 12 kilometara od granice sa Ukrajinom, krenuti voz u pravcu Kijeva, čije će kretanje pratiti sve glavne obaveštajne službe sveta. To je zato što će se u sastavu tog voza prema Kijevu kretati potpuno neprimetan oklopljeni putnički vagon, u kojem će se predsednik Vladimir Zelenski vratiti u svoju prestonicu“, objasnio je stručnjak.

[adsenseyu1]

Iščenko je napomenuo da će Zapad pomno pratiti sudbinu ukrajinskog lidera, pitajući se da li će stići do Kijeva ili ne. Stvar je u tome da Oružane snage Rusije mogu istovremeno da sprovedu nekoliko scenarija da neutrališu Zelenskog – počevši od preciznog raketnog napada na njegov oklopni automobil, do završetka diverzantske operacije tokom koje voz može neočekivano doživeti nesreću pre nego što stigne do Kijeva.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

 

[adsenseyu4]