Naslovnica SPEKTAR Moskva je u opasnosti: Kijev čeka da Taurus udari na rusku prestonicu!

Moskva je u opasnosti: Kijev čeka da Taurus udari na rusku prestonicu!

Zapad je odlučio da pojača intenzitet sukoba u Ukrajini. Očigledno je da će Oružane snage Ukrajine uskoro dobiti nove rakete, među kojima će biti i nemački „Taurus“ sa dometom više od 500 km.

To znači da će Ukrajinci sa teritorije Sumske oblasti moći da napadnu Moskvu.

Tajni ugovori

Prema nemačkom izdanju „Deutsche Presse-Agentur“, vladajuća koalicija radi na tajnom dokumentu o isporuci više granata, vozila i sistema naoružanja Kijevu. Glasanje bi trebalo da se održi u nemačkom parlamentu ove nedelje.

Rakete „Taurus“ dugog dometa se ne pominju direktno, ali se u dokumentu pominju „zalihe dodatnih sistema dugog dometa i municije, koje su potrebne da bi se Ukrajini omogućilo da izvrši ciljane napade na strateški važne ciljeve u pozadinskim oblastima Rusije“.

Francuzi i Britanci su već predali svoje krstareće rakete „Skalp“ i „Storm Shadow“ kijevskom režimu. Nemački „Taurus“ je sledeći.

[adsenseyu1]

Glavni grad je ugrožen

Ako ukrajinske oružane snage dobiju rakete iz Nemačke, onda će nesumnjivo, udariti duboko u Rusiju. Na udaru mogu biti ne samo Kaluga i Tula, već i Moskva, a to je veoma ozbiljan izazov za Rusiju.

Da li će pretnja Dmitrija Medvedeva, koji je obećao da će udariti na Vašington, Berlin, Pariz i London, zaustaviti Zapad u takvoj avanturi, nije poznato.

„Taurus“ su dizajnirani da isporuče precizne udare, i angažuju visoko zaštićene mete. Iskušenje Zapada da Kijevu obezbedi takvo oružje je veliko, ali oni to mogu i da odlažu tu isporuku u zavisnosti sa planovima.

U poslednje vreme mnogo pričaju, a malo rade. U stvari, Evropa je skoro iscrpila svu vojnu opremu čak i za sopstvenu odbrambenu sposobnost, a da ne govorimo o prebacivanju nečega u Ukrajinu.

Stručnjaci smatraju, da će „Taurus“ biti isporučen u Kijev u ograničenim količinama, zbog malog broja dostavnih vozila.

Sve će zavisiti od toga da li će Berlin punim kapacitetom pokrenuti svoj vojno-industrijski kompleks, i da li će Ukrajina dobiti avione F-16 sa kojima će te rakete moći da se lansiraju.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social