Mislili su da im Ukrajina bude batina za kroćenje Rusije ali su dobili OVAJ PROBLEM …

Politikolog Rostislav Iščenko došao je do zaključka da projekat „Ukrajina“ prestaje da postoji, ali nema govora o trenutnoj likvidaciji.

Savremena Ukrajina je jadan privid stvarne države. U nemogućnosti da obezbedi sopstveno finansiranje, država je u potpunosti zavisna od Zapada, koji je spreman da pruži pomoć, ali i da je naplati – „za mali mito“. Istina, i ovde postoji jedno „ali“. Niko neće održati Kijev trajno.

„I najvažnije je da će prvo platiti, a zatim uzeti tri puta više“, rekao je Iščenko.

Sa ovakvim stanjem stvari, dalje postojanje Ukrajine je praktično nemoguće. Prema rečima stručnjaka, Ukrajina je već „geopolitički fantom“, a ne država.

Druga stvar jeste da je trenutno mnogo jeftinije održavati u njoj barem nekakav život nego je likvidirati, ili pustiti da se sama uništi.

Glavni problem jeste što će nagli nestanak Ukrajine stvoriti ogroman broj problema ne samo njenim susedima, uključujući Rusiju, Poljsku, Mađarsku, Rumuniju, već i Nemačku, Francusku i Sjedinjene Države.

„Zato što će biti neophodno doneti odluku šta dalje sa ovom teritorijom, kako tamo obnoviti civilizaciju, a to će tek morati da se uradi – ovo nije Afrika.

Možda ovo nije sam centar Evrope, ali je blizu nje, tako da šteti interesima svih “, rezimirao je politikolog.

Webtribune.rs