MILANOVIĆ: Na samitu NATO uložiću veto na ulazak Finske u Alijansu – ZBOG OVOG

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da će na samitu NATO staviti veto na ulazak Finske u Alijansu, dok ne budu rešena pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini.

„Na samitu NATO uložiću veto na pozivnicu, ako to bude na tom nivou. Kao đavo grešnu dušu progoniću svakog poslanika koji bude bio za“, rekao je Milanović, a prenosi hrvatski Index.

Milanović je na obeležavanju Dana Vukovara nazvao hrvatsku vladu „izdajničkom“, a rekao je i da je pozdrav Za dom spremni štetan za Hrvatsku.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

„Imamo izdajničku vladu, izdaju Hrvate u BiH, a taj narod tamo traži jako malo, samo osnove, državu gde se poštuju nacionalna prava“, rekao je Milanović.

On je ocenio da se u BiH očekuje da se ignoriše činjenica da postoje Hrvati, Srbi i Bošnjaci, pa da Bošnjaci mogu da preglasaju Hrvate.

„Za ovo smo se pripremali, potopićemo ih intelektualno, mene neće slomiti. Igraju na izdajničku vladu. Ja ne želim biti simpatičan u Briselu, nije me briga, to su tamo bezveznjaci“, rekao je Milanović.

On je rekao da je pozdrav „Za dom spremni“ štetan za Hrvatsku.

„Ali onda ću reći i u Borovu da četnički spomenik mora da se zaroni u reku. Ali to izdajnička vlada neće napraviti“, rekao je Milanović govoreći o stanju u Vukovaru.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Osvrnuo se i na izjave bivšeg ruskog premijera i aktuelnog potpredsednika Saveta za nacionalnu bezbednost Dmitrij Medvedeva koji je rekao da će se Ukrajinci osvetiti Milanoviću zbog njegovih stavova i izjava o Ukrajini i Rusiji.

On je naglasio da nije na strani Rusije i da ne poznaje Medvedeva i istakao da je na strani Hrvatske.

„Pokušavam da za hrvatski narod iskamčim što više. Tretiraju nas kao budale, kao naciju trećeg reda, sve to skupa huljski i udbaški podupire (hrvatski premijer Andrej) Plenković samo da bi se obračunali sa mnom, to je najstrasnije“, rekao je Milanović.