Rusija uzvraća: Putin potpisao novi ukaz protiv neprijateljskih država

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz o uzvratnim ekonomskim merama u vezi sa neprijateljskim akcijama nekih stranih država.

Uredba zabranjuje saveznim organima da obavljaju poslove sa pravnim i fizičkim licima u odnosu na koje se primenjuju posebne ekonomske mere.

Zabranjeno je i ispunjavanje obaveza prema licima koja su potpala pod sankcije po obavljenim transakcijama, čak i ako one nisu ispunjene ili nisu u potpunosti ispunjene, prenosi RT.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

Osim toga, dokument ne dozvoljava finansijske transakcije, od kojih koristi ostvaruju lica pod sankcijama.

Istovremeno, uredbom se zabranjuje izvoz proizvoda i sirovina, proizvedenih u zemlji, van Rusije ako se isporučuju u korist lica pod sankcijama.

Uredba stupa na snagu od dana objavljivanja, a važi do ukidanja posebnih ekonomskih mera.

Predsednik Rusije je 1. maja potpisao zakon o ukidanju pojednostavljene procedure za izdavanje viza sa nizom evropskih zemalja.

Ruska vlada je takođe 7. marta odobrila pravila za transakcije sa stranim kompanijama iz neprijateljskih zemalja.

Kako napominju u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova, „Evropska unija svojim delovanjem protiv Rusije ugrožava dobrobit i bezbednost sopstvenih građana“.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

(b92)