Naslovnica U FOKUSU Mekgregor: Zapad u zabludi da je spreman za sukob s Rusijom…

Mekgregor: Zapad u zabludi da je spreman za sukob s Rusijom…

Zapadne zemlje greše kada misle da mogu da se suprotstave Rusiji u slučaju rata, smatra bivši savetnik Pentagona, pukovnik u ostavci Daglas Mekgregor.

„Mislim da postoji određena pretpostavka da ćemo udariti na Ruse a oni će biti do te mere uplašeni i šokirani da će se svi razbežati. Ne znam šta ljudi imaju na pameti, ali to neće funkcionisati.

Mi za to nismo spremni“, rekao je on u intervjuu za Jutjub kanal „Dip dajv“.
On je podsetio da su zapadne vojne rezerve isrpljene u velikoj meri i da nema fabrika za proizvodnju municije i opreme.

„Nemamo remontne kapacitete, zavisimo od malog broja železničkih čvorišta u Nemačkoj i malog broja luka, i ne vidim da ima nekih poboljšanja po tom pitanju, štaviše te luke, kao i aerodromi mogu biti mete napada i biće brzo uništeni“, ocenio je on.

Takođe, ne može se reći da unutar NATO postoji ujedinjenost – američka vojska je dosta slaba a i Evropljani se nalaze u lošem položaju, rekao je on i dodao da se tragedija mora izbeći po svaku cenu.

Podsetimo, predsednik Rusije je na sastanku sa urednicima svetskih medija na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu rekao da odgovor na isporuke Ukrajini dalekometnog naoružanja može biti asimetričan.

„Razmišljamo o tome da, ako neko misli da je moguće da se isporučuje takvo oružje u ratnu zonu za napade na našu teritoriju i da nam stvara probleme, zašto onda mi nemamo pravo da svoje oružje iste klase isporučimo u one regione sveta, gde će se izvoditi napadi na vitalne objekte onih zemalja koje to rade protiv Rusije“, rekao je Putin.

(sputnik)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social