Naslovnica SPEKTAR Medeved poručio ruskoj vojsci: „Ukrajinske diverzante odmah likvidirajte na licu mesta“ …

Medeved poručio ruskoj vojsci: „Ukrajinske diverzante odmah likvidirajte na licu mesta“ …

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti, lider Jedinstvene Rusije, Dmitrij Medvedev, govoreći o diverzantskim grupama u Kijevu, rekao je da „ovi ološi moraju biti uništeni kao pacovi, čak ni zarobljeni“.

„Što se tiče ovih ološa – ne mogu drugačije da ih imenujem – možete ih okarakterisati na različite načine. Pitanje je samo šta sa njima. Samo ih treba uništiti kao pacove, čak ni zarobiti“, rekao je Medvedev, odgovarajući na pitanja novinara.

On je takođe nazvao „apsolutnom laži“ izjave ukrajinskih vlasti o neumešanosti u diverzantske napade na teritoriji Rusije.

„Koliko god u Kijevu pričali da nemaju veze sa ovim – ovakvim diverzantskim napadima, sve je to laž, naravno, apsolutna.

Otvorite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

Za njih je odgovoran kijevski režim, a na kraju i njegovi sponzori u inostranstvu, Vašington i zemlje EU, zajedno sa državama poput Britanije koje su im se pridružile i tako dalje. To je njihova direktna i neposredna odgovornost“, naglasio je on.

U ponedeljak je u Belgorodskoj oblasti objavljen režim CTO u vezi sa ulaskom na teritoriju regiona diverzantsko-izviđačke grupe. Osam civila je povređeno, ali nije bilo poginulih.

[adsenseyu1]

Guverner regiona Vjačeslav Gladkov rekao je u utorak ujutro da se nastavlja čišćenje teritorije od strane Ministarstva odbrane, zajedno sa agencijama za sprovođenje zakona. Prema njegovim rečima, lokalnim stanovnicima nije preporučljivo da se vraćaju svojim kućama, zbog nestabilne situacije.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]