Naslovnica SPEKTAR Makarenko: Soledar je prekretnica, Rusi uskoro stižu u Kijev

Makarenko: Soledar je prekretnica, Rusi uskoro stižu u Kijev

Oružane snage Ukrajine izgubile su 200 ljudi tokom neuspešnog pokušaja kontranapada na Soledar. Politikolog Ernest Makarenko objasnio je da li je poraz ukrajinske strane u Soledaru bio katastrofa.

„Mislim da je ovo jedna od prekretnica i katastrofa za Kijev koja zaista dolazi. Nije slučajno što na Zapadu, videći ovu katastrofu ukrajinskog nacističkog režima, ne objavljuju apsolutno ništa o događajima u Soledaru.

Za njih se skoro sve što se tamo dešava briše iz vesti i ni na koji način se ne pokriva. Jasno je da su ukrajinske trupe tu potpuno poražene i da se povlače. Ovo je veoma dobro utvrđeno područje i niko od njih nije očekivao da će Rusija tamo moći da pokrene ofanzivu, pogotovo tako brzo. Stoga će dalje biti lakše zbog pada morala nacista i kolosalnih gubitaka.

Takođe, ponavljam, područje je bilo jako utvrđeno, postoje rudnici soli u kojima je bila sakrivena municija. Bilo je veoma korisno osvojiti to mesto. Gubitak Soledara je katastrofa za ukrajinsku stranu.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Ne znam planove naše komande, ali mislim da će sada preći ofanzivu na susedna naselja. Ovo je veoma ozbiljna prekretnica u SVO koja može ukazivati na skori pad nacističkog režima u Ukrajini. Teško je zamisliti kako će se to desiti, jer što više ruska vojska napreduje, Zapad besomučno pruža vojnu pomoć.

Zapad čini sve da što više zaustavi napredovanje ruske vojske i spreči Rusiju da tako brzo pobedi u ovoj konfrontaciji. Nadamo se da, ipak, imamo i neka zanimljiva rešenja koja nam omogućavaju da neutrališemo ovu evropsku i američku pomoć, pobedimo vođstvo nacističkog režima i završimo pobedu u vrlo bliskoj budućnosti u specijalnoj vojnoj operaciji.

Webtribune.rs