Naslovnica SPEKTAR LAZANSKI: Neće biti dogovora oko Kosova jer Albanci neće pristati ni na...

LAZANSKI: Neće biti dogovora oko Kosova jer Albanci neće pristati ni na jedan predlog – VIDEO

bngcfbfhbmhfgvgbdffgr

Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski smatra da Albanci neće pristati ni na jedno rešenje koje Srbije bude predložila, istakavši da Kosovo niko neće ni pokloniti, ni prepustiti

– Niko nije poklonio Kosovo, niti ga je izadao. Pravno-formalno Kosovo je i dalje u sastavu Srbije. Ne treba stvarati dodatne podele u srpskom društvu, jer su Albanci ti koji neće pristati na kompromis i koji će zalediti problem Kosova – rekao je Lazanski.

[adsenseyu1]

On je ocenio da sveštena lica ne bi trebalo tako direktno da ulaze u politički život, ali i da nije prvi put da se crkveni velikodostojnici posvađaju.

– Kada je Kosovo u pitanju treba razgovarati, ne treba stavljati glavu u pesak, treba videti koje su sve opcije moguće… Međutim, treba imati u vidu da Albanci neće pristati na manje od onoga što sada imaju – naveo je Lazanski.

– Šta god mi predlagali, Albanci neće pristati na kompromis, oni će sve pokvariti zbog odnosa snaga na unutrašnoj političkoj sceni. Naravno da niko ne želi da pokloni Kosovo. Svako noramalan u ovoj zemlji, ko ima tu vrsti odgovornosti, će se boriti da Srbija ima što bolju poziciju u pregovorima – dodao je on.

Kako je napomenuo, nerealno je očekivati brza rešenja, jer Priština čak ne može da ispuni ono što je dogovoreno u Briselu.

[adsenseyu4]

– Borimo se za Kosovo koliko možemo, ali albanska strana neće pristati na bilo koji predlog Beograda. Ostavimo međunarodnoj zajednici i svetskoj javnosti da budu svesni ko kvari bilo kakvu vrstu dogovora – istakao je Lazanski i dodao da u tome treba tražiti prostor za pronalaženje rešenja u budućnosti.

(TV Pink)

[adsenseyu1][adsenseyu5][adsenseyu5]