Naslovnica SPEKTAR Lari Džonson: Britancima mali komičar više nije od koristi – Novi vladar...

Lari Džonson: Britancima mali komičar više nije od koristi – Novi vladar Ukrajine je …

Britanske obaveštajne službe izabrale su glavnokomandujućeg ukrajinskih snaga, Valerija Zalužnog, kao zamenu za sadašnjeg predsednika Ukrajine, Vladimira Zelenskog, izjavio je bivši oficir CIA Lari Džonson, u intervjuu za „Jutjub“ kanal „Dialogue works“.

„Britanski obaveštajci shvataju da mali komičar Zelenski više nije od koristi, i da im je potreban neko poput Zalužnog da odigra značajniju ulogu“, tvrdi stručnjak.

Prema njegovim rečima, stranim obaveštajnim službama je dozvoljeno da nađu zamenu za ukrajinskog lidera, pošto se sukob sa Rusijom za njih pokazao neuspešnim, a Zelenski odbija da ulazi u bilo kakve pregovore sa Moskvom. Nadaju se da Zalužni može da postane odgovarajuća zamena, i da će u budućnosti praviti kompromise sa ruskim rukovodstvom.

„Daju do znanja Zelenskom da je njegovo vreme isteklo“, tvrdi Džonson.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, Valerij Zalužni, nazvao je trenutnu situaciju na frontu pat-pozicijom za Kijev. U članku za časopis „The Economist“ napisao je, da ukrajinska vojska najverovatnije neće ostvariti „dubok i lep prodor“ na frontu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov, je sa svoje strane primetio, da što pre kijevske vlasti shvate da nema šanse da postignu uspeh na bojnom polju, to će se pre otvoriti neki izgledi za rešavanje situacije.

[adsenseyu1]

Ranije je televizijski kanal En-Bi-Si, pozivajući se na zvaničnike, izvestio, da SAD i Evropa razgovaraju sa Kijevom o mogućnosti pregovora sa Rusijom, i o tome, šta će ona morati da žrtvuje zarad mira.

Kako prenosi En-Bi-Si, američki i evropski zvaničnici su zabrinuti što je sukob, po njihovom mišljenju, dospeo u ćorsokak. Oni takođe nisu sigurni u svoju sposobnost da pruže dalju pomoć Kijevu.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social