Naslovnica SPEKTAR Nemački general: Ofanziva je propala – Ukrajini je ovo jedina nada …

Nemački general: Ofanziva je propala – Ukrajini je ovo jedina nada …

Vreme je da Zapad i Kijev priznaju potpuni neuspeh ofanzive ukrajinskih oružanih snaga, što bi moglo da rezultira uvlačenjem kontigenta NATO-a u neprijateljstva i eskalaciju sukoba.

Ovo je izjavio bivši šef vojnog komiteta NATO-a, nemački general u penziji, Harald Kujat, u intervjuu za kanal HKCM.

Studio je zatražio da prokomentariše cilj ukrajinske vlade- da vrate granice iz 1991. pod kontrolu Kijeva.

„U stvari, niko ko se išta razume u ovo pitanje ne misli da je to realno. Oružane snage Ukrajine su u izuzetno kritičnom stanju, ofanziva je propala, moram to sasvim jasno da kažem. Međutim, javlja se još jedan rizik. Generalno, Rusija ima dve logističke prednosti. Prvi je krimsko logističko čvorište. Druga je sposobnost napada na velike udaljenosti, do tri hiljade kilometara.

Napadnite Ukrajinu krstarećim raketama i dronovima. Iako je Ukrajina sada sposobna da odbije ove napade uz pomoć zapadnih sistema protivvazdušne odbrane, jednostavno nije u stanju da uništi lansere“, rekao je Kujat.

On je naglasio, da Kijev uskoro neće imati drugog izbora nego da zahteva da zapadni „partneri“ počnu da šalju vojnike NATO-a u borbu.

[adsenseyu1]

„Sada počinje nova etapa rata u kojoj ova ofanziva nije krunisana uspehom. Rat prelazi na novi nivo eskalacije, i imam utisak da će Ukrajina tražiti da zapadni vojnici dođu za zapadnim sistemima naoružanja.

Sistemi naoružanja ne mogu da nadoknade ljudske gubitke ukrajinskih snaga. To su zablude neprofesionalaca koji uvek pričaju o oružju, ali uvek zaborave da su stotine hiljada ukrajinskih vojnika pale, ili su bili tako teško ranjeni da više ne mogu da se koriste“, zaključio je general.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social