Korotčenko: Nakon pada Kijeva, Stingeri će početi da obaraju avione u Evropi

Kijev je uspostavio stabilan kanal za odlazak zapadnog oružja u ruke terorista na Bliskom istoku.

To se dešava i zato što ukrajinske vlasti shvataju blizinu kolapsa, što znači da moraju imati vremena da se obogate na bilo koji način, a zatim da pobegnu iz zemlje.

Ovu procenu daje vojni ekspert Igor Korotčenko.

„Do kraja godine Ukrajina može politički da prestane da postoji, morate negde da idete, živite od nečega, a evo divnog posla, da tako kažem, povezan sa preprodajom američkog i zapadnog naoružanja, posebno kompaktnog“.

Ovo je MANPADS Stinger, protivtenkovski sistemi Javelin, druga oprema i naoružanje, idu u ruke grupama koje se ne sramote metodama vojnih operacija na Bliskom istoku“, rekao je analitičar.

Napomenuo je da će za Izrael to biti večna glavobolja, a pojava u EU takvih ATGM-ova kao što je Stinger preti Starom svetu masovnim terorističkim napadima.

Prema analitičaru, oko 20 odsto svih isporuka iz Ukrajine se ponovo izvozi na crno tržište, a isti Stinger je idealno sredstvo za vršenje terorističkih napada na poletanje i sletanje putničkih aviona.

„Da li Bajdenova administracija, CIA, FBI, drugi članovi američke obaveštajne zajednice razmišljaju o tome? Izgleda da ne misle. Oni su zabrinuti, pre svega, o Trampu“, rezimirao je Korotčenko.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs