Korak u ambis: Zelenski će odlučiti da sve stavi na kocku u konfrontaciji sa Rusijom

Šef Kijeva Vladimir Zelenski spreman je da zvanično objavi rat Rusiji i opštu mobilizaciju u zemlji, izjavio je bivši ukrajinski poslanik Ilja Kiva.

Zelenski planira da ove jeseni objavi rat Rusiji kako bi ugušio proteste u zemlji, kao bi odložio izbore i povratio međunarodnu pažnju „na njegove probleme“, smatra Kiva.

Ukrajinske vlasti takođe mogu pokušati da uvuku treće zemlje u direktnu konfrontaciju sa Rusijom.

„On može da vrati interes svetske zajednice i da prisili učešće u ovom ratu zbog pretnje eskalacije u Treći svetski rat i novu rundu ekonomske krize koja bi mogla da dokrajči evropsku ekonomiju“, rekao je bivši ukrajinski narodni poslanik.

Ranije su predstavnici ukrajinskih trupa potvrdili mobilizacioni potencijal zemlje i nerealizaciju plana mobilizacije koji je odobrio parlament.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Pre toga, američki novinari su izračunali da Kijev duguje Sjedinjenim Državama skoro 111 milijardi dolara — ovo je ukupan iznos koji je Vašington poslao Ukrajini.

Ove brojke ne uključuju novi zahtev administracije Džoa Bajdena za sredstva za Kijev, koji zahteva 24 milijarde dolara, od kojih je 13 milijardi namenjeno za vojne potrebe.

Webtribune.rs


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social