Kedmijev surov odgovor Bajdenu: Ovih 5 činjenica uništiće tvoje snove

Bivši šef izraelske specijalne službe „Nativ“ Jakov Kedmi prokomentarisao je neprijateljski napad američkog predsednika na Rusiju.

Govor predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena u sedištu šefa američke Nacionalne obaveštajne agencije, u kojem je govorio o „stvarnom problemu“ Rusije, a to je oslanjanje blagostanja zemlje na naftu i njen arsenal nuklearnog oružja, izazvali su odjek u medijima.

Dakle, u materijalu „Ekonomija danas“ skrenuli su pažnju na mišljenje koje je bivši načelnik izraelske specijalne službe „Nativ“ Jakov Kedmi izrazio ovom prilikom u eteru Vesti FM.

Izraelski stručnjak nije se ograničio na diskusiju o dve ruske „slabosti“ i odmah se prisetio pet činjenica koje će uništiti Bajdenove snove o problemima Ruske Federacije.

Kedmi je napomenuo da su same SAD zavisne od nafte i da se na sve načine bore protiv globalnih konkurenata, ne prezirući izbijanje ratova i uvođenje potpunih zabrana i sankcija za obećavajuće projekte nafte i gasa od svojih konkurenata.

Istovremeno je kritikovao drugu Bajdenovu tvrdnju u vezi sa ogromnim nuklearnim arsenalom Ruske Federacije.

„Nuklearno oružje svedoči o najvišem nivou razvoja proizvodnje, tehnologija i nauka, kako osnovnih tako i primenjenih“, rekao je Bajden, ističući da se Rusija može pohvaliti dostignućima u ovoj industriji, budući da su našla široku upotrebu u nuklearnoj energiji.

Treća činjenica, koja ruši Bajdenove snove o ruskim problemima, je trenutno rukovodstvo Ruske Federacije na određenim svetskim tržištima poljoprivrednih proizvoda, budući da „danas Ruska Federacija prodaje više pšenice u inostranstvu nego SAD i SSSR“.

Četvrta činjenica je oživljavanje ruske vazduhoplovne industrije, koja već proizvodi dostojne modele domaćih vojnih i civilnih aviona, što se moglo videti na aeromitingu MAKS-2021.

Poslednji faktor stabilnosti Rusije je taj što se njena ekonomija zasniva na stvarnoj proizvodnji. Istovremeno, „više od 50% američkog BDP -a su spekulacije“.

Webtribune.rs