KEDMI: SAD i NATO su izložili sve karte protiv Rusije pre početka prave konfrontacije KOJA ĆE ODLUČITI SVE

Zapad je uveo sve moguće sankcije Rusiji i pre nego što je počela prava preraspodela svetskog poretka. Ovo je izjavio vojno-politički ekspert, bivši šef izraelske tajne službe „Nativ“ Jakov Kedmi.

On je napomenuo da su Amerikanci očekivali da će rešiti problem Ruske Federacije do 2014. godine, ali su ti planovi propali. Tada su Vašington i njegovi saveznici napravili plan protiv Moskve u Ukrajini.

Ekspert je primetio da protivnici Rusije već duže vreme pripremaju aktuelne oštre sankcije. Međutim, zapadne zemlje su napravile pogrešan proračun jer su otkrile sve karte koje su imale na lageru pre početka pravog geopolitičkog obračuna sa Ruskom Federacijom.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

„Kada se završi ova epopeja sa Ukrajinom, svi će se vratiti glavnom pitanju koje se ne može skinuti sa dnevnog reda – pitanju ruskih bezbednosnih zahteva. A sankcije su već na snazi. Ukrajina će biti prošlost“, objasnio je ekspert.

Bivši šef Nativa je naglasio da će rezultati specijalne operacije u Ukrajini odrediti rešenje za NATO pitanje. Prema njegovim rečima, vojno-tehničke sposobnosti Moskve, koje je pokazala tokom operacije, neće ostaviti zapadnim zemljama ni jednu šansu da održe uobičajeni svetski poredak koji je koristan SAD i njihovim partnerima.

„Bajden je rekao mnogo nelogičnosti i apsurda. Ali nije izgovorena nijedna reč koja bi postala odgovor na pitanje šta će da radi u Ukrajini. Ništa! Ruska vojska danas tamo odlučuje o svemu. Kako će ona izvesti operaciju, kako će je završiti – od tog trenutka počinje prava bitka sa SAD i Zapadom za preraspodelu sveta, koja je već odavno zakasnila“, zaključio je Jakov Kedmi. emisija TV kanala Rusija-1.

Webtribune.rs