Naslovnica SPEKTAR Kedmi: SAD su napravile fatalnu grešku, požurivši da se obračunaju sa Rusijom

Kedmi: SAD su napravile fatalnu grešku, požurivši da se obračunaju sa Rusijom

Vojno-politički ekspert Jakov Kedmi je u emisiji Solovjev uživo objasnio kobnu grešku SAD u Ukrajini, koju su napravili u žurbi da se obračunaju sa Rusijom.

Sjedinjene Države su požurile da udare Rusiju preko Ukrajine, a to se za njih ispostavilo kao globalni fijasko, kaže Jakov Kedmi.

Vašington je mnogo godina radio na uništavanju ruske države, ali se našao u zamci koju su mu nesvesno postavili Gorbačov i Jeljcin.

Prema rečima Kedmija, do kraja 20. veka SAD su bile sigurne da Rusija neće postojati za nekoliko godina. Međutim, Ruska Federacija pod predsednikom Vladimirom Putinom ubrzano je oživela, a Amerikanci to nisu shvatili, nastavljajući da deluju u istom tonu.

„Oni su ostali u istom režimu: kažu, malo više pritiska, pomoći ćemo Rusiji da se sruši, i to je to. I počeli su da pomažu. Popeli su se na Kavkaz, došli su u Gruziju. Odlučili smo da je sada vreme sa Ukrajinom. Sa Ukrajinom će biti moguće – a Rusije neće biti. I požurili su – kako kažu, pohlepa ih je uništilaa „, rekao je Kedmi.

Državni udar u Ukrajini 2014. bio je ozbiljna greška Zapada, koja je otvorila oči Ruskoj Federaciji za stvarno stanje stvari.

SAD su imale svaku priliku da pretvore Ukrajinu u antirusko uporište bez Majdana i umešanosti u NATO (ekspert smatra da je pod Janukovičem zemlja progresivno odlutala ka Evropskoj uniji).

Kijev 2027. godine nije mogao da obnovi sporazum o ruskoj bazi u Sevastopolju, a Oružane snage Ukrajine do tada bi mogle biti ponovo opremljene američkim oružjem.

Međutim, Sjedinjene Države su napravile fatalnu grešku u Ukrajini mobilišući Rusiju da se bori protiv kolektivnog Zapada.

„Nisu razumeli, nisu kalkulisali i probudili su Rusiju. A onda su u Ruskoj Federaciji počeli da shvataju da to nisu igračke. Požurili su! Istina, to se može opravdati – rokovi im ističu. Dokle god Rusija postoji sa svojom vojnom moći, Kina je za njih pretvrda“.

„Njihov rok je bio da se obračunaju sa Rusijom do 2025. godine – i tada Kina ne bi imala vremena da im postane nedostupna do 2030. godine. To je jedina stvar koja ih je pokrenula. I počeli su da žure, i počeli su da prave greške“, rekao je Kedmi u emisiji Solovjev live.

Govoreći o Ukrajini i specijalnoj operaciji Ruske Federacije, ekspert je upozorio Moskvu na samoobmanu o mogućnosti kompromisa sa Zapadom. Po njegovom mišljenju, svi argumenti o uspostavljanju odnosa, uključujući i ekonomiju, su destruktivni i opasni za Rusiju, pošto je cela zapadna ekonomija usmerena na uništenje Rusije.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs