Kako skinuti 5 kilograma za 7 dana sa ovom čudnom dijetom sa jajima

bhdsaug7hx

Gojaznost je jedan od najznačajnijih javnih zdravstvenih problema sa kojima se suočava SAD. Višak kilograma je povezan sa povećanim rizikom za mnoge bolesti, uključujući dijabetes, određene vrste raka i kardiovaskularne bolesti.

Na žalost, ne postoji čaroban štapić za mršavljenje, i mnogi gojazni ljudi se godinama bore da izgube neželjene kilograme.

Mršavljenje je nemoguće bez smanjenja kalorija, ali ograničenje kalorija bi trebalo da bude toliko ozbiljno da budete gladni sve vreme ili da niste u mogućnosti da dostignete dovoljnu količinu esencijalnih hranljivih materija.

Zdrava dijeta za mršavljenje treba da uključuje puno svežeg povrća, voća, žitarica i mahunarke. Da bi se smanjio unos kalorija, smanjite zaslađene napitke, i visoko kaloričnu, masnu hranu i grickalice.

Danas ćemo vam pokazati dijetu za mršavljenje, koje je vrlo lako pridržavati se i sa kojom možete izgubiti do 5 kilograma za nedelju dana. Glavni sastojci u ovoj dijeti su jaja. Ovaj efikasni plan za mršavljanje je nisko kalorična dijeta, namenjena za brze rezultate, ali ne i za dugoročno mršavljanje.

Svi znamo da su našem telu potrebne kalorije za energiju kako bi moglo da funkcioniše ispravno, i smanjenjem unosa zdravih hranljivih materija u telo na neko vreme, zaista možete oštetiti svoje telo, oslabiti svoj metabolizam i povećati rizik za ozbiljne zdravstvene probleme.

Da ponovimo još jednom, ako želite da oslabite brzo, morate isprobati ovu dijetu za mršavljenje sa jajima i primetićete rezultate u samo 12 dana.

Zašto jaja?

Zato što svi znamo da su jaja veoma zdrava hrana. Ona su puna proteina i drugih zdravih hranljivih sastojaka. Njihova konzumacija će obezbediti sve potrebne zdrave hranljive sastojke i vitamine za vaše telo. Ako se pridržavate ovog plana za mršavljenje sa jajima i prestanete da jedete nezdravu hranu na nedelju dana, vi ćete značajno izgradititi svoj metabolizam i počećte da sagorevate masne ćelije.

Jaja su prepuna vitamina, minerala, visoko kvalitetnih proteina, dobrih masti i raznih drugih manje poznatih hranljivih materija. Jedno veliko jaje sadrži: vitamin B12, vitamin B3, vitamin A, vitamin B5 i selen.

Jaja takođe sadrže male količine skoro svih vitamina i minerala koja su potrebna ljudskom telu… uključujući kalcijum, gvožđe, kalijum, cink, mangan, vitamin E, folnu kiselinu i još mnogo toga. Veliko jaje ima 77 kalorija, sa 6 grama kvalitetnih proteina, 5 grama masti i tragove ugljenih hidrata. Veoma je važno da shvatite da se skoro svi hranljivi sastojci nalaze u žumancetu, a belance sadrži samo protein.

Plan ishrane za mršavljenje sa jajima:

Dan 1

Doručak: 2 kuvana jaja, 2 narandže i 1 šolja mleka sa niskim sadržajem masti

Ručak: 170 grama kuvane piletine bez kožice, 1 šolja jogurta

Večera: 1 kuvano jaje, 140 gr kuvane piletine bez kožice i jedna narandža

Dan 2

Doručak: 2 kuvana jaja sa sokom od jednog limuna

Ručak: 140 gr pečene ribe, 1 grejpfrut

Večera: 3 tvrdo kuvana jaja

Dan 3

Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja, 1 šolja tople vode sa 1 sveže isceđenim limunom

Ručak: 170 gr kuvane govedine, 1 grejpfrut

Večera: 3 tvrdo kuvana jaja

Dan 4

Doručak: kajgana od 3 jaja sa lukom, peršunom i mirođijom

Ručak: 140 gr kuvane piletine sa salatom

Večera: 1 tvrdo kuvano jaje, 2 narandže

Dan 5

Doručak: 2 šargarepe, 2 tvrdo kuvana jaja, 1 kašika kisele pavlake

Ručak: 2 šargarepe, 1 šolja svežeg soka od narandže

Večera: 80 gr kuvane ribe, 1 kuvano jaje

Dan 6

Doručak: 140 gr jogurta sa niskokaloričnog jogurta, 1 sveže isceđen limun ili narandža

Ručak: 2 kuvana jaja, 2 grejpfruta

Večera: čaša vode

Dan 7

Doručak: 2 kuvana jaja, pola grejpfruta

Ručak: 140 gr govedine, 1 narandža

Večera: čaša vode

Lako je pridržavati se ovog plana ishrane, i treba da ga primenjujete samo 1 nedelju. Pobrinite se da pijete dovoljno tečnosti dok ste na ovom režimu ishrane. Najbolji izbor je voda ili zeleni čaj.

Pobrinite se da pratite uputstva za najbolje rezultate. Kada se ova nedelja završi i počnete ponovo da jedete normalno, pobrinite se da jedete dosta sira, jaja, narandži i grejpfruta. To treba da radite da ne biste šokirali vaše telo hranom.

Webtribune.rs