[adsenseyu2]
[adsenseyu3]
Nakon postepenog rasta tokom 50 godina, učetalost hroničnih degenerativnih stanja u SAD je poprimila razmere epidemije. Kako prenosi CDC, oko polovine svih odraslih koji žive u SAD, se nose sa jednim ili više hroničnih zdravstvenih problema.
Srčane bolesti, rak i autoimuni poremećaji izmiču kontroli. Prema rečima prirodnog zdravstvenog stručnjaka, dr Džozefa Pizornoa, dve reči – “preopterećenje toksinima“ – mogu objasniti rastuće stanje hroničnih bolesti.
Novo istraživanje o toksinima životne sredine i dijabetesu okreće medicinsku znanje naglavačke..
[adsenseyu1]
Dr Pizorno, koji je dugo alarmirao o opasnosti od toksina iz životne sredine, upozorava da većina Amerikanaca ima visok nivo pesticida, rastvarača, teških metala i industrijskih hemikalija u svom organizmu. Sada, nedavno istraživanje potvrđuje njegovu tvrdnju da je to glavni uzrok bolesti.
Na primer, konvencionalna medicinska “mudrost“ je držala ishranu i gojaznost kao glavne faktore za razvoj dijabetesa. Ali, nedavna studija u „Environmental Health Perspetive“ je ukazala da je izlaganje istrajnim organskim zagađivačima možda najznačajniji faktor rizika za razvoj dijabetesa i gojaznosti – zapanjujuće odstupanje od konvencionalnog misaonog procesa.
“Pesticidi koji se koriste na hrani su bolji prediktor dijabetesa tipa 2 nego bilo koja druga stvar koju imamo danas“, smatra dr Pizorno.
[adsenseyu4]
Pravilna ishrana i suplementi su ključ za detoksikaciju
Naravno, bezbedna i efikasa detoksikacija je neophodna kako bi se eliminisali toksini. Da bi se to posiglo, dr Pizorno koristi režim hranljivih naminica, suplemenata, lekovitog bilja, botaničkih i integrativnih terapija koje mogu uključivati i post na vodi.
Zdrave količine dijetetskih vlakana – glavnog mehanizma tela za eliminisanje toksičnih hemikalija i teških metala – su od ključnog značaja. 10 do 15 grama dnevno tipične američke ishrane je potpuno neadekvatno, kaže dr Pizorno, koji preporučuje da se podigne unos vlakaa sa ovsenim mekinjama, lanenim semenom, pasuljem i sočivom.
Detoksikacija takođe podrazumeva eliminisanje ili oštro smanjenje onoga što dr Pizorno naziva “toksini izbora“. Prekomeran unos soli, na primer, je toksičan jer ometa proizvodnju glutationa, glavnog antioksidansa u organizmu za borbu protiv bolesti i najvažnijeg molekula u oslobađanju tela od hemijskih toksina. Drugi “toksini izbora“ na koje treba paziti uključuju alkohol, duvan, pa čak i – za ljude koji genetski nisu u stanju da je svare – pšenicu.
Webtribune.rs
[adsenseyu5][adsenseyu5]
[adsenseyu2]