Isecite ceo luk na četiri dela i ostavite ga u svom domu. Razlog? Brilijantan!

gdsureztgfds7342hdsj

Crni luk je bez pogovora deo svake kuhinje širom sveta. Mnoga jela se pripremaju sa ovim povrćem jer ima brojna lekovita svojstva.

Crni luk pomaže prilikom borbe sa raznim bolestima a najbolje se suočava sa gripom.

U prošlosti su ljudi koristili crni luk da bi lečili grip. Svetska zdravstvena organizacija je takođe videla crni luk kao moćno oružje u borbi protiv  simptoma gripa, uključujući i gušenje, kašalj, bronhitis i disajne infekcije. Postoji teorija da sirov crni luk zapravo može upiti bakterije iz vazduha i sprečiti ih da uđu u telo.

Zašto je crni luk toliko efikasan?

Crni luk sadrži sumporne komponente tiosulfate i sulfokside koji su odgovorni za moćan ljut ukus i daju luku jaka i korisna dejstva. Štaviše, crni luk je pun antioksidanta kvercetina  koji stimuliše telo da se bori protiv štetnih organizama i poboljšava celokupan imuni sistem.

Recept za supu od luka

Sastojci:

  • 3 velika crna luka
  • 3 češnja belog luka
  • četvrtina šoljice seckanog origana
  • 4 šolje vode
  • himalajanska so (po želji)

Priprema:

Prvo sitno  iseckajte beli i crni luk i zatim ih stavite u činiju ili posudu punu vode. Zatim dodajte iseckani origano i kuvajte ove sastojke zajedno oko 15 minuta . Znaćete da je supa gotova kada luk postane mek.

Još jedan način na koji možete koristiti crni luk kao prirodni lek:

Isecite krišku luka i nanesite je na vaše stopalo. Obmotajte stopalo tkaninom ili obujte čarapu preko toga. Sledeće jutro uklonite luk i ponovite proces svake večeri. Ubrzo ćete primetiti promenu.

Webtribune.rs