Naslovnica ŽIVOT MOĆNA MEŠAVINA 5 SUPER SASTOJAKA: Ova voćna alternativa deluje 5 puta bolje...

MOĆNA MEŠAVINA 5 SUPER SASTOJAKA: Ova voćna alternativa deluje 5 puta bolje od sirupa za kašalj! (RECEPT)

[adsenseyu2]

ananas-djumbir-sok-pice

Ime ovog super zdravog voća je ananas. Ananas je ukusno i super zdravo tropsko voće. On je prepun zdravim hranljivim materijama i može pružiti mnoge zdravstvene prednosti vama i vašem zdravlju uopšte.

Jedno od najvažnijih i aktivnih jedinjenja u ananasu je bromelain. Bromelain je enzim koji može biti veoma koristan u smanjenju upale i deluje sjajno protiv artritisa, raka, srčanih bolesti i opšteg zapaljenja u ljudskom telu. Možemo reći da ovaj enzim radi kao antikoagulans, jer pomaže u varenju i poboljšava simptome angine. Nedavna studija koja je testirala efekte ananasa na tuberkulozu je utvrdila da ovaj enzim takođe tanji sluz.

Ovo aktivno jedinjenje se obično nalazi u stablu i jezgru ovog voća, koji su čvrsti. Dakle, najbolji način da se dobije najviše bromelaina iza ananase je da se iscede ovi delovi. Sirovi ananas funkcioniše najbolje, jer kuvanje i pasterizacija uništavaju dosta njegovih lekovitih svojstava.

[adsenseyu1]

Moćne hranljive materije

Ovo super zdravo tropsko voće je prepuno mnogih zdravih hranljivih sastojaka, kao što su: vitamin C, vitamin B, kalijum, kalcijum, vitamin A, gvožđe, mangan i beta karoten. Kao što svi znamo, vitamin C je izuzetno moćan i koristan antioksidans, koji je izuzetno koristan i efikasan u jačanju imunog sistema.

Ovaj vitamin se ne proizvodi u ljudskom organizmu i ljudsko telo ne može da ga skladišti, tako da je potrebno da konzumiramo hranu koja sadrži velike količine vitamina C u borbi protiv infekcije i bolesti.

Kao što smo rekli, ananas takođe sadrži velike količine kalijuma. Ovaj moćni mineral je izuzetno važan za nerve, mišiće i krvni pritisak. Kalijum se nalazi u svakoj ćeliji u ljudskom telu. Takođe možemo napomenuti da je ananas prepun vlakana i mangana – minerala koji doprinose jačanju kostiju i vezivnog tkiva.

Ananas je prepun antioksidantima, koji su efikasni u borbi protiv bakterija zbog čeka pomaže u izlečenju upale grla i lečenju infekcija urinarnog trakta i ušiju. To je razlog zašto je ananas veoma koristan sastojak za izradu ovog domaćeg sirupa protiv kašlja.

[adsenseyu4]

Najbolja stvar u vezi ovog sirupa protiv kašlja je to što je potpuno prirodan i deluje mnogo bolje nego lekovi. Ovaj domaći sirup protiv kašlja je veoma jednostavno i lako napraviti, prateći jednostavna uputstva:

Sirup protiv kašlja od ananasa – recept:

Sastojci

  • 1 šolja svežeg ananasa
  • ¼ šolje svežeg soka od limuna
  • 1 komad sirovog đumbira (oko 1 ½ kašike)
  • 1 kašika sirovog, nefiltriranog meda
  • ½ kašičice aleve paprike

Uputstva:

[adsenseyu1]

Kao što smo rekli, ovaj sirup za kašalj je voma jednostavno i lako napraviti – samo pomešajte sve sastojke u blenderu i mešajte dok ne dobijete lepu i homogenu smešu. Treba da pijete ¼ ovog sirupa za kašalj, 3 puta svaki dan. Trebalo bi da pijete ovaj domaći sirup protiv kašlja sve dok se ne rešite kašlja. Možete držati ovaj sirup u frižideru, jer to neće uticati na njegovu hranljivost. Kao što smo rekli, ananas je prepun kalijuma, pa ako koristite beta blokatore (koji izazivaju povećanje kalijuma u krvi), onda bi trebalo da ogrančite svoju potrošnju.

Kao što možete videti, ovaj sirup za kašalj je potpuno prirodan i mnogo je efikasniji od drugih lekova. Samo otiđite do lokalne prodavnice zdrave hrane, nabavite sastojke i napravite svoj domaći sirup protiv kašlja od ananasa. Hvala na čitanju i ne zaboravite da ovaj tekst podelite sa svojim prijateljima i porodicom.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]