Kad umisliš da si imperija pa spremiš 4.000 specijalaca da krenu na Rusiju i Kinu

Britanske specijalne jedinice krenuće u novu tajnu misiju protiv Rusije i Kine u cilju intenziviranja borbe sa protivnicima na nivou država, prenosi „Tajms“.

Ovaj list se prilikom iznošenja takvih najava poziva na komandanta brigade Marka Totena.

Prema njegovim rečima, britanska specijalna vazdušna služba i specijalna brodska služba izvršavaće opasnije zadatke usmerene na suprotstavljanje državama.

Komandant brigade će predvoditi „snage specijalne namene“ britanske mornaričke pešadije koje će pomagati specijalnim jedinicama boreći se protiv terorizma i obuzdavajući plaćenike širom sveta.

Grupu će činiti 4.000 ljudi, izveštava „Tajms“. „Ono što možemo da uradimo je da omogućimo specijalnim jedinicama da se fokusiraju na složenije, kompleksnije zadatke suprotstavljanja Rusiji i Kini.

To zahteva znanje i iskustvo pravih stručnjaka, zato ćemo im dati više vremena i ljudstva kako bi se izborili sa njima (zadacima), a mi možemo izvršavati neke zadatke kao što su antiteroristička aktivnost na moru ili zajedničke operacije koje predstavljaju poteškoće i koje su praćene većim rizicima“, rekao je brigadir.

Pretpostavlja se da bi specijalne jedinice zajedno sa britanskom obaveštajnom službom MI6 mogle da špijuniraju vojnike i obaveštajne jedinice Rusije i Kine.

Prema izvorima u vojsci, specijalne jedinice se mogu pozabaviti i obukom pomorskih snaga zemalja u regionu Južnog kineskog mora kako bi se te države uspešnije štitile od Kine.

(sputnik)