Kad se njih tri jave – Jedno je sigurno – Plan je u toku i daleko je odmakao

Glumica Mirjana Karanović oglasila se povodom toga što je Danijela Štajnfeld optužila Branislava Lečića za silovanje.

„Poštovani, obaveštavam vas da odbijam da igram sa Branislavom Lečić u predstavi ‘Mamu mu je*em ko je prvi počeo’, u znak protesta zbog njegovog ponašanja prema koleginici Danijeli Štajnfeld. Ovo se odnosi i na sve eventualne buduće predstave sa istim glumcem. Spremna sam da predstavu igram ukoliko se odlučite da ga zameni drugi glumac“, glasi mejl koji je glumica poslala Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a koji je objavila na Instagramu.

Mirjana Karanović je prethodnom objavom već pružila podršku Danijeli Štajnfeld.

Podsetimo, Danijela Štajnfeld je juče otkrila Višem tužilaštvu u Beogradu ime osobe koju optužuje za silovanje, a ubrzo se saznalo da je u pitanju njen kolega Branislav Lečić. On je, još tada, reagovao izjavom da je u pitanju „najgnusnija laž“.

Oglasila se Bojana Maljević: „Jednom ću svedočiti protiv dvojice“

Glumica Bojana Maljević oglasila se na Tviteru povodom ovog slučaja, ali i prethodnog u vezi sa Mikom Aleksićem.

„Jednom ću svedočiti protiv dvojice. A ljudi treba da razmisle koliko svojim reakcijama (koje mediji potom užasno prenose) upravo onemogućavaju ili usporavaju da se mnoga svedočenja dese što pre. Ko god misli da je ćutanje nedostatak hrabrosti, ne zna ništa o traumama i naporima da se sačuvaju zdravlje, snaga, porodica, deca, vera u sebe i poverenje u druge“, napisala je Bojana Maljević.

Biljana Srbljanović reagovala na optužbe protiv Lečića

Danijela Štajnfeld je pred policijom i zamenikom višeg javnog tužioca u Beogradu rekla je da ju je silovao glumac Branislav Lečić. Njeno priznanje izazvalo je reakcije mnogih.

Posle brojnih glumaca, uključujući Miru Banjac, Evu Ras, Laneta Gutovića i druge, odlučila je da se oglasi i dramaturškinja Biljana Srbljanović.

„Uzdržavam se iz sve snage da, svakom ko tvrdi da je ovo način da se Danijela ‘promoviše’, poželim da mu se dogodi isti ovaj razlog za promociju“, napisala je na svom profilu na Fejsbuku.

Podsetimo, Branislav Lečić je negirao da je počinio ovo krivično delo.

„Koristim ovu priliku da obavestim kako nadležno tužilastvo, tako i javnost da apsolutno nemam šta da krijem, da nemam nameru da napištam teritoriju Republike Srbije i ovim putem molim nadležno tužila[tvo i MUP Republike Srbije da mi se bez odlaganja uputi poziv radi saslušanja! Takođe, pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću, spreman sam da se podvrgnem poligrafskom ispitivanju na sva pitanja, uključujući pitanja o razgovoru sa Štajnfeld koji je objavljen u pojedinim medijima“, rekao je Lečić.

(b92)