Naslovnica ŽIVOT Izlečio rak kanabisom a lekari mu prognozirali još samo 18 meseci života

Izlečio rak kanabisom a lekari mu prognozirali još samo 18 meseci života

kanabis-marihuana-ulje

[adsenseyu2]

Prijatelji su mi rekli za ulje kanabisa i prvo sam odbijao da ga probam. Nikada nisam voleo drogu. Ipak, osećao sam kao da me hemoterapija ubija i da nemam šta da izgubim. Nisam hteo da se pomirim sa tim da ću umreti – rekao je Dejvid Hibit

Dejvid Hibit oboleo je od kancera tankog creva i, po proceni lekara, imao je još samo 18 meseci života. Ipak, on se sad raduje zajedničkom životu sa svojom novom suprugom, kao i činjenici da je u potpunosti izlečio rak.

Ovaj 33-godišnjak iz Stafordšira tvrdi da ga je na potpuno čudesan način izlečilo ulje kanabisa, koje košta oko 50 funti za gram kod lokalnih dilera.

[adsenseyu4]

– Prijatelji su mi rekli za ulje kanabisa i prvo sam odbijao da ga probam. Nikada nisam voleo drogu. Ipak, osećao sam kao da me hemoterapija ubija i da nemam šta da izgubim. Nisam hteo da se pomirim sa tim da ću umreti – rekao je Dejvid.

Posle naporne hemoterapije i radioterapije usledila je i operacija tankog creva u martu 2013 i sve je bilo bezuspešno. Ipak, jedino što mu je pomoglo je kanabis. Dejvid se, kada je otkrio da je izlečio rak, oženio Heder (26), devojkom sa kojom je bio u vezi šest godina.

Britanski zavod za prevenciju raka izjavio je da je svestan da pacijenti koriste kanabis kao lek, ali da i dalje ne postoje čvrsti dokazi njegove efikasnosti i bezbednosti.

(Telegraf.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]