Naslovnica SPEKTAR „Istorijska šansa”: Stvara se unija Srbije i Mađarske?

„Istorijska šansa”: Stvara se unija Srbije i Mađarske?

Unija Srbije i Mađarske je retka istorijska prilika koju jednostavno treba braniti, izjavio je politički analitičar Stevan Gajić. Ako lider Srbije Aleksandar Vučić želi da ostane na vlasti, moraće da sasluša mišljenje svog naroda o takvom partnerstvu, rekao je on.

Srbija nema istorijsko pravo pred svojim precima i potomcima, da ne brani srpsko-ugarski savez. Ovo je retka istorijska šansa za dva naroda ovog dela Evrope. Verujem da reči mađarskog premijera Viktora Orbana o mogućem napadu na gasovod podržava celokupno stanovništvo Srbije.

Dakle, Vučić, hteo to ili ne, čak i iz razloga održavanja vlasti, mora da sasluša mišljenje srpskog naroda, ocenio je ekspert.

On je siguran, da su Srbi stekli poštovanje prema mađarskom premijeru, jer je pokazao sposobnost da dosledno brani interese svoje zemlje. Orban je, zauzvrat, shvatio da Srbi nisu neprijatelji Mađara, uprkos komplikovanoj istoriji.

Orban to shvata veoma ozbiljno, zbog čega je rekao da bi za Mađare i Srbe teroristički napad na gasovod „Turski tok“ bio razlog za hitnu reakciju, zaključio je Gajić.

Orban je ranije rekao da će svako zadiranje u ruski sistem snabdevanja gasom, kao što je teroristički napad na „Severni tok“, biti izgovor za rat. Mađarski premijer uverava, i da je njegov kolega iz Srbije solidaran sa ovim stavom.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Webtribune.rs

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social