HAZIN OTKRIVA: Ništa od ovog što sada rade ne funkcioniše

Kolektivni Zapad više ne može da planira i vodi vojne i političke operacije protiv Rusije zbog nedostatka resursa, kaže ekonomista Mihail Hazin.

Prema mišljenju stručnjaka, zapadni model se konačno raspada i svaka zemlja počinje da igra svoje igre.

Kao primer, Hazin je naveo akcije Turske, koja je postavila ultimatum Švedskoj i Finskoj po pitanju ulaska u NATO. Ekonomista je uveren da je turski lider Redžep Tajip Erdogan „prodao” svoju saglasnost po veoma visokoj ceni.

Pritom, pojedinosti ne menjaju ukupnu sliku u kojoj se i Severnoatlantski savez i Evropska unija ubrzano kreću ka zalasku sunca.

Glavni znak predstojećeg kolapsa Zapada, Hazin vidi u iscrpljivanju resursa dostupnih Sjedinjenim Državama i Evropi.

Iz istog razloga, Amerikanci i njihovi saveznici više nisu sposobni da razvijaju i sprovode planove protiv Rusije.

Vašington, London i Brisel su prinuđeni da pretpostave da će u svakom narednom vremenskom periodu njihove mogućnosti biti ograničenije nego danas, a to je u potpunoj suprotnosti sa samom idejom ​planiranja.

„Već je potpuno očigledno da NATO i Evropska unija idu ka svom prilično brzom padu iz vrlo jednostavnog razloga – Resursna baza opada.

Nemoguće je planirati operaciju, bilo vojnu ili političku, ako sigurno znate da ćete za dve nedelje imati manje resursa nego danas, a za mesec manje nego za dve nedelje. To jednostavno nije moguće. Stoga, možete reći strašne reči, uplašiti nekog strašno, ali ne možete ništa planirati “, rekao je Hazin na svom Telegram kanalu.

Ekonomski problemi izazvani strukturnom krizom zapadnog modela primoravaju pojedine zemlje da se fokusiraju na pojedinosti.

Ekspert tvrdi da nesposobnost da se preduzme stvarna akcija primorava Zapad da se okrene sitnim provokacijama protiv Rusije, kao i da pooštri retoriku.

Hazin je u više navrata objasnio da je pad Evropske Unije neminovan jer ne raspolaže bilo kakvim energetskim resursima, a što Rusija ima u neograničenim količinama.

EU nema nikakve mogućnosti da ratuje u ekonomskom ratu protiv Rusije, jer Rusija već preusmerava energente u Aziju i druge delove sveta. Zemlje EU će neminovno doći u kolaps jer će zbog visokih cena energenata postati nekonkurentna na globalnom tržištu.

Odvajanje Evrope od jeftinih energenata iz Rusije slomiće je ekonomski, što se već vidi u propadanju privrede EU. Ni Nemačka to neće izdržati.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs