Naslovnica SPEKTAR Gotovo je – Daglas Mekgregor: Zelenski će uskoro dobiti ultimatum iz SAD

Gotovo je – Daglas Mekgregor: Zelenski će uskoro dobiti ultimatum iz SAD

Bivši savetnik šefa Pentagona, pukovnik Daglas Mekgregor, izjavio je u intervjuu za YouTube kanal Godfrey Bloom Official da će ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom pre ili kasnije biti potrebno priznati poraz u konfliktu pod pritiskom Zapada.

„Ono što pretpostavljam je da su u Vašingtonu mnogo puta rekli Zelenskom: ili nastavi napadati Rusiju ili odredi uslove kapitulacije. Drugim rečima, ako želi preživeti i ostati u igri, moraće žrtvovati još više ukrajinskih vojnika u besmislenom protivnapadu“, objasnio je oficir.

Prema njegovim rečima, šef kijevskog režima nalazi se pod ogromnim pritiskom Sjedinjenih Država zbog nedostatka značajnih uspeha na frontu.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

U isto vreme, ukrajinska vojska se suočava s teškom situacijom zbog oštrog nedostatka potrebnog naoružanja i vojne opreme, dodao je Mekgregor.

On veruje da Ukrajini ne preostaje mnogo oružja iz tih isporuka koje je već dobila od zapadnih saveznika. Istovremeno, NATO nema potrebne resurse koje ukrajinska vojska zaista treba, zaključio je pukovnik.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]