Naslovnica SPEKTAR Ukrajinska ofanziva se lomi – Rusi odbili sve napade

Ukrajinska ofanziva se lomi – Rusi odbili sve napade

Snage kijevskog režima tokom tri protekla dana su pokušavale da deblokiraju svoje u Bahmutu (Artjomovsku), ali i izvrše proboj prema Soledaru, a po njegovom osvajanju da krenu na Lugansku Republiku.

Evo kako je vođene borbe opisalo Ministarstvo odbrane Rusije:

„Ukrajinske trupe su pokušale da se probiju oko Artjomovska, ali su naše jedinice odbile sve napade.

„Na pravcu Soledar-Artjomovsk, naši jurišni odredi su, uz podršku Vazdušno-desantnih snaga, nastavili zauzimanje zapadnih četvrti grada Artjomovska.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Severno i južno od Artjomovska, tokom proteklog dana, neprijatelj je napravio masovne pokušaje da probije odbranu naših jedinica. Svi ti napadi bili su odbijeni. Prodori u naše odbrambene linije nisu dozvoljeni.

Hrabrost i herojstvo pokazali su pripadnici naše 4. i 200. motorizovane brigade, kao i 6. motorizovane divizije.

[adsenseyu1]

Četvrta motorizovana brigada odbila je neprijateljske napade južno od naselja Krasnoe. Pritom su poginuli komandant brigade pukovnik Vjačeslav Makarov i zamenik komandanta armijskog korpusa za vojno-politički rad pukovnik Jevgenij Brovko.

Komandant Makarov lično je predvodio bitku. Dva neprijateljska napada su odbijena. Pripadnici brigade su uništili tri tenka, četiri borbena vozila pešadije i dva druga oklopna vozila Oružanih snaga Republike Srpske. Ukrajina. Prilikom odbijanja trećeg napada, komandant brigade je teško ranjen i preminuo je prilikom evakuacije sa ratišta.

Gubici ukrajinskih trupa su oko 200 poginulih i ranjenih vojnika.

Treći bataljon 200. motorizovane brigade odbio je šest napada istočno od Bogdanovke. Jedinica je uništila sedam tenkova, 11 borbenih vozila pešadije i više od 50 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine.

Šesta divizija je odbila napade ukrajinskih jurišnih grupa koje su nastupale uz podršku tri tenka i četiri borbena vozila pešadije.

[adsenseyu4]

Gubici među ukrajinskim vojnicima bili su preko 30 ljudi, dva tenka i tri borbena vozila pešadije.

Svi naši vojnici koji su se istakli u tim borbama dobili su vojne ordene i druga odlikovanja neposredno na borbenim položajima.

Za samo jedan dan borbi, Oružane snage Ukrajine imale su ukupno više od 400 poginulih i ranjenih, izgubile su 12 tenkova, 18 borbenih vozila pešadije, dva borbena oklopna vozila i haubicu D-20.

Samo u borbama na soledarsko-artjomovskom pravcu“.

(Fakti)

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte