GLOBAL TAJMS: Izjavom o udarima na nove ciljeve, Putin je poslao jasno upozorenje Zapadu

Nije bez razloga što predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin nije zanemario odluku SAD da isporuče višecevne raketne sisteme (MLRS).

Ruski lider je jasno stavio do znanja da Moskva namerava da oštro odgovori na tako opasnu avanturu Vašingtona.

Do ovog zaključka došli su novinari kineske novinske kuće Global Times. Autori materijala su detaljno analizirali reči Vladimira Putina, a takođe su nagovestili kakav je jasan signal rusko rukovodstvo poslalo Zapadu.

Na “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti.  – OVDE

Analitičari Global Times su primetili da je ranije Vladimir Putin, u intervjuu ruskim medijima, rekao da Moskva neće ostaviti bez odgovora američke planove da Kijevu prebaci moderne MLRS artiljerijske sisteme.

Ruska vojska može da odgovori na takvu odluku nanošenjem preciznih udara na nove ciljeve koji ranije nisu bili uništeni iz određenih razloga.

Kineski novinari su uvereni da je Putin poslao jasan signal Zapadu govoreći o snabdevanju Kijeva MLRS-om.

Stvar je u tome što ruski lider nije precizirao o kakvim je novim ciljevima za Oružane snage RF reč. Može se zaključiti da se ovi objekti koji ugrožavaju bezbednost Rusije mogu nalaziti u Ukrajini i van nje.

„Predsednik Vladimir Putin je upozorio Sjedinjene Države da će, ako se Ukrajini isporuče moderni višecevni raketni sistemi, njegova zemlja pogoditi nove ciljeve.

Nije precizirao koje ciljeve ima na umu. Ovi ciljevi se mogu nalaziti i u Ukrajini i u inostranstvu“, objasnili su autori materijala.

Global Times je primetio da bi SAD i druge zapadne zemlje trebalo da razmisle o izjavi Vladimira Putina.

Predsednik Rusije upozorava da američke vlasti snabdevajući Ukrajinu savremenim naoružanjem izazivaju novi vojni sukob koji bi mogao da preraste u oružanu konfrontaciju svetskog obima.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

Webtribune.rs