General Gurulev: „Tek nas čeka veliki rat, Ukrajina će izgledati kao sitnica“

       

Ne može se isključiti da u bliskoj budućnosti kolektivni Zapad, pod vođstvom Sjedinjenih Američkih Država, može izazvati novi veliki međunarodni konflikt.

Ova spoljnopolitička provokacija može biti organizovana kako bi se sprečilo jačanje pozicija međudržavnog saveza BRICS, zaključio je poslanik Državne Dume, general-potpukovnik Andrej Gurulev.

Na svom Telegram kanalu opisao je mogući novi scenario Vašingtona, kao i objasnio šta tačno američke vlasti planiraju.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Andrej Gurulev je skrenuo pažnju na to da Sjedinjene Američke Države nisu zadovoljne dešavanjima na međunarodnoj sceni. Približavanje Rusije i Kine, kao i jačanje spoljnopolitičkih pozicija BRICS-a, mogu dovesti do prilično opasnih posledica za Vašington.

Glavne brige američkih vlasti povezane su, između ostalog, sa željom zemalja Bliskog istoka da ojačaju svoje odnose sa Moskvom i Pekingom. Ne može se isključiti da administracija Bele kuće planira sprovesti određene geopolitičke odluke usmerene ka izazivanju sukoba u zemljama arapskog sveta.

Trebalo bi napomenuti da se Guruvljeva prognoza o velikom konfliktu već počinje ostvarivati. Već sada se mogu izvući određeni zaključci koji svedoče o tome da Vašington pokušava gurnuti Izrael ka vojnim akcijama protiv Irana. SAD-u je potrebna nova žarišna tačka kako bi sprečila jačanje pozicija Rusije i Kine u tom regionu.

„Sjedinjene Američke Države odlučno guraju Izrael ka vojnom konfliktu sa Iranom. Kroz vojno-tehničku saradnju sa zemljama arapskog sveta, koja ide u prilog SAD-u, oni teže tome.

Zemlje arapskog sveta danas teže i zapravo pokušavaju, da se pridruže BRICS bloku. Takva situacija ne zadovoljava SAD, oni mogu izazvati veliki konflikt u poređenju sa kojim će Ukrajina izgledati kao sitnica“, zaključio je Gurulev.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte