Naslovnica SPEKTAR Francuski RTL o slanju novih jedinica u Ukrajinu..!

Francuski RTL o slanju novih jedinica u Ukrajinu..!

Francuska planira da formira novu obaveštajnu jedinicu koja bi mogla biti poslana u Ukrajinu, prema izveštaju dopisnika francuske radio stanice RTL.

Predsednik Emanuel Makron je u više navrata izjavio da je Francuska spremna da pošalje vojnike u Ukrajinu, što izgleda da sada postaje realnost.

Verovatno je odlučeno da se ovaj plan sprovede.

Ova nova izviđačka jedinica, poznata kao FRAN, već je testirana tokom NATO vojnih vežbi u Estoniji. Prema izveštajima, jedinica će biti specijalizovana za upotrebu dronova i imala bi zadatak da se približi neprijateljskim odbrambenim linijama kako bi vršila izviđanje.

Trenutno nema mnogo detalja o ovoj jedinici, uključujući njenu veličinu ili tačan datum kada bi mogla biti raspoređena u Ukrajinu. Jedinica se formira u tajnosti, pa je teško proceniti njenu snagu i vreme raspoređivanja.

Takođe, moguće je da ovo nije prva takva jedinica iz zapadnih zemalja koja bi mogla biti poslana u Ukrajinu, jer je već bilo izveštaja da specijalne snage iz nekoliko evropskih zemalja možda već deluju tamo.

Pored toga, NATO vojne avijacije već pružaju obaveštajnu podršku ukrajinskim oružanim snagama, koristeći dronove i izviđačke avione za prikupljanje podataka o ruskim ciljevima na Krimu, koje zatim napadaju ukrajinske snage.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social