Naslovnica SPEKTAR Fatalna greška NATO-a: „Storm šedou“ pao u ruke Rusa!

Fatalna greška NATO-a: „Storm šedou“ pao u ruke Rusa!

Ruski stručnjaci uklonili su i rastavili elemente sistema upravljanja i navođenja krstareće rakete „storm šedou“, rekao je za RIA Novosti inženjer i specijalista za naoružanje.

– Temeljno proučavanje oborenih projektila „storm šedou“ se nastavlja, kontrolna oprema je demontirana, uključujući blokove, servo, kormila i različite strukturne elemente.

Ovaj materijal omogućava objektivnu kontrolu sistema letenja raketa i moguće sisteme protivvazdušne odbrane za bolju borbu protiv ovih ciljeva – rekao je sagovornik agencije.

Prema njegovim rečima, sada se radi detaljna studija upaljača i projektovanja bojevih glava.

– Ovo je neophodan posao za neutralizaciju kako bi se ove borbene jedinice prevezle i uništile van naseljenih mesta – dodao je inženjer.

Kako je izvestio general-potpukovnik Andrej Semenov, komandant snaga PVO i protivraketne odbrane i zamenik glavnokomandujućeg Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, rakete „storm šedou“ mogu tajno da dolete do cilja prilagođavajući se američkim navigacionim satelitima.

Predsednik Vladimir Putin upozorio je da bi Moskva mogla asimetrično da odgovori na isporuku oružja dugog dometa Ukrajini.

Prebacivanje visokopreciznog dalekometnog naoružanja u Kijev je put ka veoma ozbiljnim problemima, naglasio je šef države.

(Ria Novosti, Novosti.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social