Naslovnica ŽIVOT Farmaceuti ovo skrivaju kao zmija noge! Ima je svuda u izobilju –...

Farmaceuti ovo skrivaju kao zmija noge! Ima je svuda u izobilju – ova trava MOŽE UBITI ĆELIJE RAKA ZA 48 SATI

dfbskdh238hd

Grupa naučnika sa kanadskoga Univerziteta Vindzor je 2009. počela da istražuje različite trave u svrhu lečenja raka. Sve je počelo kada je jedan onkolog primetio zanimljivu vezu kod pacijenata obolelih od raka, a reč je o – maslačku

Tokom svog rada, dr Pamela Ovadje otkrila je neverovatna antikancerogena svojstva maslačka. “Jedan onkolog koji je sarađivao sa nama otkrio nam je neverovatno poboljšanje kod pacijenta koji je svakodnevno pio čaj od korena maslačka. Odmah smo počeli da istražujemo  ovaj čaj da bismo videli kako drugi pacijenti reaguju na njega, ali smo bili prilično skeptični”, ispričala je ona.

[adsenseyu1]

“Razmišljala sam o tome da maslačak raste svuda i da, ako uopšte postoji nešto dobro u njemu, ljudi bi to odavno otkrili”, priseća se Ovadje.

Počeli su sa istraživanjem i ispitivanjem delovanja na pacijentima, i svi do jednog su bili šokirani!

“Otkako smo započeli ovaj projekat, uspeli smo da izvučemo ekstrakt korena maslačka i primenimo ga na različite vrste ljudskog raka u laboratoriji. Opažali smo njegovu efikasnost protiv ćelija leukemije, raka debelog creva i gušterače, kao i hronične melomonocitne leukemije.

Otkrili smo da koren maslačka veoma snažno deluje na njih, bez oštećenja zdravih ćelija. Štaviše, studije su potvrdile efikasnost kod miševa kojima su presađene ljudske kancerogene ćelije, objasnila je lekarka Ovadje.

[adsenseyu4]

Ekstrakt korena maslačka odobren je za testiranje na ljudima početkom 2015. godine, a sada je u prvoj fazi istraživanja u lečenju terminalne faze raka krvi, poput leukemije i limfoma.

Vođa čitavog projekta, dr Sijaram Pandej, hemičar i biohemičar sa istog univerziteta, takođe tvrdi da ekstrakt korena maslačka ima veoma dobar potencijal za ubijanje ćelija raka, i to za svega 48 sati.

Kako ekstrakt funkcioniše?

Ekstrakt maslačka i njegov koren uzrokuju apoptozu kancerogenih ćelija, odnosno njenu programiranu smrt, što je ustvari prirodan proces odstranjivanja ćelija iz tela kada one organizmu nisu potrebne.

Drugim rečima, ekstrakt praktično izaziva “samoubistvo” ćelija raka, bez ikakvog efekta na zdrave ćelije, kao što je slučaj sa hemoterapijom.

Važno je napomenuti i da je za lečenje potrebna veća koncentracija ekstrakta nego što je trenutno dozvoljeno za upotrebu.

Iako je još u fazi istraživanja, naučnici tvrde da bi ekstrakt maslačka i njegovog korena mogli da predstavljaju budućnost u lečenju raka; piše HealthyDefinition.com.