Naslovnica U FOKUSU Direktor ruskog FSB: Kijev pokrenuo očajnički potez

Direktor ruskog FSB: Kijev pokrenuo očajnički potez

Ukrajina je prešla na taktiku totalnog terora, bez realnih mogućnosti na bojnom polju. Ovo je izjavio direktor ruskog FSB Aleksandar Bortnikov.

On je na sastanku Saveta šefova bezbednosnih agencija i obaveštajnih službi zemalja ZND rekao da SAD, Velika Britanija i njihovi saveznici u NATO, pokušavajući da održe globalnu dominaciju, vode hibridni rat protiv država koje se ne slažu sa njihovom politikom.

Prema Bortnikovu, ukrajinske vlasti, nemajući realne mogućnosti da ostvare svoje ciljeve na bojnom polju, prešle su na totalni teror. Oružane snage Ukrajine sistematski pucaju na civile i civilnu infrastrukturu na teritoriji Ruske Federacije, i sprovode diverzantske napade.

Osim toga, ukrajinske specijalne službe aktivno regrutuju, uključuju mlade i tinejdžere u terorističke aktivnosti promovišući proukrajinske nacionalne formacije na društvenim mrežama, prenosi TASS.

Bortnikov je naglasio, da Ukrajina pod direktnim pritiskom Zapada dosledno osujećuje bilo kakve konstruktivne međunarodne inicijative za mirno rešavanje sukoba.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social