DELJAGIN: Treba da im prodajemo energente i robu za zlato – Kad to počne, gotovo je …

Rusija može da odgovori na neprijateljske akcije Zapada provociranjem kolapsa finansijskog sistema SAD i EU putem zlata. Ovo je izjavio ekonomista i poslanik Državne dume Mihail Deljagin.

Konfrontacija između Rusije i Zapada prešla je u fazu civilizacijske borbe za uništenje, smatra parlamentarac.

Prema Deljaginu, ovo bi trebalo da stimuliše Rusku Federaciju da preduzme aktivnije korake da uništi SAD i EU u njihovoj neprijateljskoj aktivnosti.

Pored podrške separatističkim i drugim destruktivnim pokretima u njihovim regionima, ekonomista predlaže da se Rusija usredsredi na udar u osnovu zapadne moći – globalni finansijski sistem u dolarima.

„Moramo slomiti Zapad kao civilizaciju, jer je pitanje: ili oni, ili mi. Ovo je strategija – ovo nije neka vrsta emocionalnih izliva “, naglasio je Deljagin.

Veliko izdavanje dolara i evra, koje je počelo tokom pandemije i traje do danas, učinilo je globalni finansijski sistem nestabilnim.

Ekonomista je uveren da je Rusija sposobna da se odbrani od globalnog ekonomskog kolapsa.

On predlaže da se započne masovna kupovina zlata čija je vrednost na svetskim tržištima sada opala. Akcije Ruske Federacije će provocirati beg kapitala iz zapadnih valuta, usled čega bi dolarska ekonomija mogla konačno da propadne, siguran je on.

„Globalni finansijski sistem je izuzetno nestabilan. Odštampana je divlja količina neobezbeđenih triliona dolara – niko ih ne broji. Ako sada počnemo intenzivno da kupujemo zlato, time ćemo izazvati njegovo poskupljenje – Upravo sada je veoma uspešno palo po ceni.

Izazvaćemo beg kapitala iz zapadne ekonomije, preplavićemo finansijski sistem Zapada. Neće se sami srušiti – morate katalizovati ovaj proces “, rekao je Deljagin.

Zapad je pokušao da uvrsti zlato u antiruske sankcije, ali stručnjaci su uvereni da je ova stavka propala u korenu.

Emisija bez dopunjavanja zlatnih rezervi pretvara se u fikciju, a Ruska Federacija može da koristi plemeniti metal kao važno oruđe u interakciji sa Zapadom u novim uslovima – na primer, prodajom prirodnih resursa i energenata za zlato.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs