Mediji optužili Ukrajinu za prodaju francuskog oružja Rusiji

Bugarska vojna publikacija, pozivajući se na neimenovane izvore, optužila je Kijev da je prodao samohodne artiljerijske jedinice Cezar koje je Pariz prebacio ukrajinskoj vojsci, za 120.000 dolara po komadu.

Kako se navodi u medijima, u stvari, jedna takva haubica košta oko 7 miliona dolara. Istovremeno, prema pisanju publikacije, Interpol je upoznat sa ilegalnom prodajom oružja od strane ukrajinske vojske.

Nakon izveštaja o gubitku samohodnih artiljerijskih oruđa Cezar od strane Ukrajine, francuski političar Žofri Bole rekao je da je francuska vojska „opljačkana“ i za to okrivio predsednika zemlje Emanuela Makrona.

Tako je političar prokomentarisao navode da su samohodne artiljerijske jedinice isporučene Ukrajini kao rezultat toga zarobljene od strane ruskih trupa i otišle u Uralvagonzavod na ispitivanje tehnologije.

Francuski generalštab je pokušao da opovrgne izveštaje o zapleni samohodnih artiljerijskih oruđa Cezar od strane Rusije, nazivajući ovu informaciju „neverovatnom“.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs