Naslovnica IZA OGLEDALA Da li je ovo dokaz da su vanzemaljci živeli na Zemlji: Misterija...

Da li je ovo dokaz da su vanzemaljci živeli na Zemlji: Misterija salcburške kocke

[adsenseyu2]

Godine 1885., radnik po imenu Rajdl, koji je radio u livnici u Šendorfu, Feklabruku (Austrija), koju je osnovao Isidor Braun (1801-1866), razbio je komad smeđeg uglja koji je iskopan u Volfsegu. Unutar njega bila je neobična metalna kocka.

Komad uglja u kojem je pronađena urezana kocka star je oko 60 miliona godina.

Radnik Rajdl i/ili njegove kolege su sigurno pomislili da je metalni objekat neobičan i značajan, te su ga odneli šefu. Sin osnivača Brauna, odneo je artefakt u Heimataus (muzej) u Feklabruku. Rudarski inženjer Adolf Gurit je 1886. godine predložio da je objekat meteorskog porekla.

[adsenseyu1]

Odliv se čuva u Oberosteraihišes muzeju u Lincu, gde je originalni objekat bio izložen od 1950. do 1958. godine. Objekat je 1966-67. analiziran u Bečkom prirodnjačkom muzeju, uz pomoć mikroanalize snopom elektrona, koja nije pronašla tragove nikla, hromijuma niti kobalta u gvožđu, čime je utvrđeno da on nije meteorskog porekla, ali nedostatak sumpora pokazuje da nije u pitanju pirit. Zbog niskog sadržaja magnezijuma, dr Gero Kurat i dr Rudolf Gril mislili su da je to možda liveno gvožđe. Daljom istragom Hjubert Metlijaner je 1973. zaključio da je objekat izliven tehnikom cire perdue (izgubljeni vosak).

Neki kažu da su ivice bile oštre i prave, te da je postojala sumnja da je to deo nekakve veće mašine. Napravljen je od gvožđa, ugljenika i tragova nikla. Kocka je bila dimenzija oko 6,5*4,5cm, težine 800 grama, i imala je horizontalan urez.

Evo još jednog opisa:

„Objekat je bio skoro kockast, pomalo oblih krajeva sa dve suprotne strane. Bio je dimenzija 67*47mm, što predstavlja najveće dužine između dva zaobljena kraja. Bio je težak oko 785 grama i imao je dubok urez. Sastojao se od čelika, nikla i ugljenika, a nije bilo sumpora u njemu, te nije mogao biti pirit.

[adsenseyu4]

Gustina kocke je bila oko 7,75 g/cm3.

Kasniji testovi su potvrdili da je napravljena veštačkim putem.

Otkriće je napravilo omanju senzaciju. Pojavljivali su se članci u novinama i naučnim magazinima.

Kocka je završila u muzeju u Salcburgu. Pre par godina, ruski novinar G.N. Ostroumov je odlučio da ispita priču o kocki, a zvaničnici u muzeju su mu rekli da je ona izgubljena, najverovatnije za vreme Drugog svetskog rata. Dokumenti o kocki iz perioda kada je pronađena su takođe nestali.

Da li je kocka bila meteorit?

Da li je ova kocka mogla putovati do Zemlje pre nekoliko milona godina kao meteorit? Mogla je biti i deo nekog drevnog vanzemaljskog svemirskog broda, veštačkog satelita ili planete koja je eksplodiral

Da li je kocka pripadala nekoj drevnoj ljudskoj civilizaciji?

Drugi misle da je kocka poreklom iz ranije zemaljske civilizacije, te da je spadala u visoku tehnologiju, ali je neka prirodna katastrofa sve uništila.

[adsenseyu1]

Da li su kocku ostavili vanzemaljci?

Možda je kocka „ostatak“ neke drevne vanzemaljske postaje?

Možda su je obaveštajci sa druge planete tu ostavili? Ako jesu, zašto? Neki smatraju da je možda prikupljala podatke. Ako je tako i ako stvarno sadrži podatke o događajima na Zemlji, možda su je upravo ti obaveštajci koji su je postavili na Zemlju odneli iz muzeja u Salcburgu.

Da li je kocka bila prevara?

Da li je kocka bila prevara kao što je napisao Ostroumov? Možda je „nestanak“ objekta prikriven i možda je kocka sada u rukama nekog pojedinca ili tajne organizacije.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]