Naslovnica IZA OGLEDALA RUSKI IZVORI O SRUŠENIM KULAMA U NJUJORKU: Zašto je 850 vatrogasaca koji...

RUSKI IZVORI O SRUŠENIM KULAMA U NJUJORKU: Zašto je 850 vatrogasaca koji su čistili ruševine umrlo od raka?

Ruski izvori tvrde da Kule bliznakinje u Njujorku nisu srušene dejstvom terorista nego da je u pitanju nešto drugo.

Manje od dve nedelje nakon 13. godišnjice terorističkog napada 11. septembra, tri njujorška vatrogasca koja su radila na spasavanju tokom napada, umrla su od raka, svi na isti dan, izjavila je vatrogasna služba Njujorka.

Poručnik Hauard Bišof (58) i vatrogasci Robert Liver (56) i Danijel Heglund (58), umrli su u razmaku od nekoliko sati u ponedeljak. Bišof je imao rak creva, Liver leukemiju, a Heglund rak jednjaka. Mnogi veruju da su njihove bolesti povezane sa njihovim služenjem za vreme napada na Svetski trgovinski centar 11. septembra 2001. godine.

[adsenseyu1]

Zvaničnici iz njujorške vatrogasne službe kažu da je 850 vatrogasaca i službenika ambulante, koji su se nalazili na mestu događaja, dijagnostifikovano sa nekim oblikom raka od tog dana.

cdbsofhsd92753

Vatrogasna služba Njujorka je izgubila 343 vatrogasca 11. septembra i još 92 od tada, uključujući ova tri čoveka, zbog bolesti koje su direktno povezane sa kontaminiranim vazduhom sa lica mesta.

„Na dan kada su stigli prvi respondenti, vazduh je bio otrovan i ostao je otrovan mnogo meseci kasnije“, rekao je Džejk Lemonda, predsednik Jedinstvene asocijacije vatrogasaca.

[adsenseyu4]

Prvi respodenti su se pojavili ubrzo nakon napada, a 99% izloženih vatrogasaca je prijavilo bar neku respiratornu bolest.

„Kada smo se odazvali, rečeno nam je da je vazduh bezbedan i da ne brinemo“, rekao je Lemonda.

Ruski izvori sumnjaju da su ovako drastični podaci povezani sa sumnjom da kule u Njujorku nisu srušili teroristi na način kako je zvanično objavljeno nego da su minirane mini nuklearnim punjenjem.

Mnogo je detalja koji se uočavaju pažljivim gledanjem snimka a koji potpuno odudaraju od zvanično prezentovanog objašnjenja uzroka rušenja kula.

Nedavno je američki pilot i agent CIA, Džon Lir izjavio da teroristi nisu mogli ostvariti brzinu od 870 kilometara na samo 300 metara visine zbog gustine vazduha.

Osim toga on tvrdi da ne postoje teroristi koji mogu tako složene avione da provedu kroz američki vazdušni prostor i zabiju ih u kule.

Rupa u zemlji ispod srušenih kula u Njujorku ne može da nastane nikakvim drugim načinom osim tempiranim nukleranim punjenjem.

Ovu teoriju snažno podupire činjenica da je gotovo 1.000 policajaca i vatrogasaca koji su čistili ruševine umrlo od raka.

Webtribune.rs

[adsenseyu6][adsenseyu5]