BRUTALNI OBRAČUN: Neprijateljsku vojsku u Soledaru ruske trupe podelile na 4 dela – Sledi likvidacija

Večernji rezime situacije u Soledarsko-Artemovskoj (aglomeracija Bahmut) prvenstveno je posledica činjenice da je Soledar već 80 odsto pokriven ruskim trupama. Istovremeno, više od polovine grada došlo je pod rusku kontrolu.

Ukrajinska grupacija podeljena je u Soledaru na najmanje 4 dela, od kojih najveći ostaje u zapadnom delu grada – od železničke stanice Sol do ulica Soljanikova i Suvorova. Sprovodi se metodska likvidacija svakog od ovih delova.

Jedna od linija odbrane Oružanih snaga Ukrajine u gradu, i njegovim zapadnim predgrađima, je linija reke Bahmutke. Prolazi i između sela Paraskovejevka (Paraskovijevka) i Krasnaja Gora, gde su ruske trupe zaustavile ukrajinske rezerve, koje je poslala komanda Oružanih snaga Ukrajine iz Konstantinovke i Časovog Jara.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

U zapadnom delu Soledara ostalo je nekoliko jedinica 61. pešadijske, 46. aeromobilne i 128. brdske jurišne brigade, koje su najviše potukle ruske jurišne grupe. Istovremeno, brdsku jurišnu brigadu, koja pripada eliti Oružanih snaga Ukrajine, ukrajinska komanda mora da koristi isključivo za odbrambene operacije.

Ukrajinska „vojna elita“ često sedi u podrumima stambenih zgrada, uključujući i skrivanje iza civila grada, kao što su nekada činili ostaci brigade marinaca u Mariupolju.

Južno od Artjomovska vode se žestoke borbe u kvartovima Kleščejevke. Neprijatelj pokušava da ga zadrži, pošto su u njemu koncentrisane poslednje odbrambene linije u južnom pravcu, koje pokrivaju ne samo Artemovsk iz naznačenog pravca, već i gore pomenuti Časov Jar, koji su Oružane snage Ukrajine, pretvorile u jedan od prvih logističkih centara.

U međuvremenu se prikazuju fotografije Soledara iz vazduha, koje omogućavaju da se razume intenzitet borbi koje se tamo vode.

Webtribune.rs