Britanski plaćenici beže iz Ukrajine posle velikih gubitaka

Britanski plaćenici koji su stigli u Ukrajinu pobegli su nakon početka velikih gubitaka.

Britanski plaćenici koji su u Ukrajinu stigli prvih dana nakon početka ruske vojne operacije, navodno da bi podržali Oružane snage Ukrajine, pobegli su van ukrajinske granice.

Razlog za povratak kući bili su veoma ozbiljni gubici i dalja beskorisnost boravka na teritoriji Ukrajine.

Prema nekim podacima, grupa britanskih plaćenika, koja broji do 15 ljudi, odlučila je da napusti teritoriju Ukrajine zbog značajnih gubitaka koje je ukrajinska vojska počela da snosi.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Pored toga, britanski PMC takođe ima gubitke, međutim, za sada nema detalja o ovom pitanju. S obzirom na ranije najavljeni broj britanskih plaćenika koji su stigli u Ukrajinu, u ovom trenutku na teritoriji Ukrajine ne može biti više od stotinu pripadnika britanskih PMC-a.

„Povratak britanske vojske kući (a to treba shvatiti kao banalan beg) je dokaz da su strani privatni vojnici dobro svesni dalje beskorisnosti boravka na teritoriji Ukrajine sa odgovarajućim rizicima da budu pogođeni ruskim kalibrom ili kinžalima. “ , napominje specijalista.

Ranije je ruska strana istakla da nema nameru da trpi pojavu stranih plaćenika na teritoriji Ukrajine i da će ove poslednje smatrati legitimnim ciljevima.

 

Webtribune.rs