BRITANSKI ISTRAŽIVAČ: Misterija u Rendlešemskoj šumi je delo britanske vojske

Nik Redfern, britanski istraživač „misterija“ u novoj knjizi tvrdi da je incident u Rendlešemskoj šumi, za koji se veruje da je najpoznatije britansko viđenje neidentifikovanih letećih objekata (NLO), zapravo rezultat „niza najtajnijih“ vladinih eksperimenata.

Rukopis, pod naslovom „The Rendlesham Forest UFO Conspiracy“, sugeriše da su istraživači iz tajne laboratorije koristili halucinogene i napredne holograme kako bi testirali reakciju ljudi na manipulaciju, kako bi kasnije mogli da primene slična sredstva protiv neprijatelja na bojnom polju.

„Siguran sam da je jedan od najpoznatijih slučajeva NLO svih vremena zaista bio niz tajnih eksperimenata koristeći holograme, programe za kontrolu uma, obmane, dezinformacije, zavere i prikrivanje.

Šokantna istina četrdesetogodišnje misterije sada se može otkriti„ napisao je Redfern u sažetku knjige.

On je naveo da cela situacija nije bila ništa drugo do „neverovatna, uznemirujuća serija testova u kojima se vidi koliko daleko ljudskim umom može da se manipuliše – i kako bi takve tehnologije potencijalno mogle, jednog dana, da igraju značajnu ulogu na bojnom polju“.

Opisani događaji odigrali su se u noći 26. i 28. decembra 1980. u Rendlešamskoj šumi, neposredno ispred vazduhoplovne baze RAF „Woodbridge“, u kojoj su bili smešteni pripadnici Ratnog vazduhoplovstva Sjedinjenih Država.

Prema izjavama svedoka, uključujući one potpukovnika Čarlsa Halta, zamenika komandanta baze, osoblje je naišlo na misteriozna jarka svetla i užareni metalni predmet za koji su verovali da bi mogao biti NLO.

Taj zbunjujući događaj nije do kraja razjašnjen, a Ministarstvo odbrane Velike Britanije je tada donelo zaključak da ne predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost.

Redfern je inače poznat po pisanju o brojnim misterijama poput onih o stvorenju iz Loh Nesa, stvorenju Čupakabra i NLO objektima.