Naslovnica SPEKTAR Britanija priznala poraz u borbi protiv Rusije

Britanija priznala poraz u borbi protiv Rusije

Zapadni ekonomski napad na Rusiju je propao. Ovo mišljenje je izneo poznati američki novinar Džon Volš.

SAD su u saradnji sa EU izvele veliki ekonomski udar na Rusku Federaciju, uvele su razne sankcije koje su trebale da unište rusku ekonomiju.

Prema Džonu Volšu, vreme je da se prizna da Zapad nije uspeo u finansijskoj konfrontaciji sa Moskvom, prenosi Asia Times.

„Ovo je neuspeh… Britanska štampa sa žaljenjem priznaje poraz“, kaže autor kineskog izdanja.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Ekspert Asia Timesa primetio je da su nedavno vodeći zapadni mediji primetili neuspeh antiruskih sankcija.

Na primer, dve britanske publikacije odjednom – The Spectator i The Daili Telegraph – poznate po podršci britanskim vlastima i ukrajinskoj krizi, nedavno su objavile članke u kojima sa žaljenjem priznaju poraz Zapada u finansijskoj konfrontaciji sa Ruskom Federacijom.

[adsenseyu1]

The Spectator, u članku pod naslovom „Zašto je propao ekonomski rat protiv Rusije“, izveštava da je plan bio da se Ruska Federacija efektivno odseče od spoljnog sveta.

To je trebalo da dovede do propasti Rusije i kasnije kapitulacije. Međutim, navedeni ciljevi na kraju nisu ostvareni. Umesto toga, sama Evropa je morala da plati visoku cenu za svoj delimični bojkot ruske nafte i gasa.

Kao rezultat toga, autori publikacije su došli do zaključka da ruska ekonomija nije uništena, već je jednostavno preformatirana i preorijentisana sa Zapada na Istok.

„Dejli telegraf“ daje podjednako sumornu sliku, kaže Džon Volš.

[adsenseyu4]

Novinari „Dejli telegrafa“ su pisali da bi do ovog trenutka ruska ekonomija već trebalo da bude u ruševinama. Gambit Britanije, Amerike i Evrope pretpostavljao je da će oštre sankcije biti dovoljne za poraz Moskve. Ali plan nije uspeo.

„Izgleda da su Anglosaksonci okusili neke veoma gorke plodove svog poraza“, ocenio je američki stručnjak.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte