Borci Donbasa oborili novi ukrajinski dron, koji je smatran neranjivim

Jedinica Donbasa uspela je da obori „najpouzdaniji“ dron Oružanih snaga Ukrajine.

Ukrajinska vojska pokušala je da izvede novi napad na položaje milicije u Donbasu, međutim, uprkos upotrebi novog drona, koji su pre samo nekoliko dana u Oružanim snagama Ukrajine nazvali „najpouzdanijim“ dronom među onima u službi, jedinice DNR uspešno su oborile letelicu, koristeći za to nepoznati kompleks za elektronsko ratovanje.

Prema informacijama koje su dale milicije DNR, bespilotna letelica R-18 je nosila tri bombe, koja su trebalo da budu bačene na položaje koje su zauzele snage DNR.

Ipak, bespilotna letelica je uspešno otkrivena radarom i oborena pomoću sistema za elektronsko ratovanje.

Dron nije oštećen i mogao bi da bude korišćen od strane milicije samoproglašene Donjecke Narodne Republike za napad na položaje Oružanih snaga Ukrajine.

Stručnjaci veruju da će u bliskoj budućnosti borci DNR pokušati da koriste sisteme elektronskog ratovanja protiv mnogo strašnijeg neprijatelja, udarne bespilotne letelice Bairaktar ​​TB2.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs