Naslovnica SPEKTAR Aleksandar Pavić: Amerika mora zbog ovog pokrenuti nove ratove u sledeće dve...

Aleksandar Pavić: Amerika mora zbog ovog pokrenuti nove ratove u sledeće dve godine – VIDEO

Analitičar Aleksandar Pavić kaže da SAD pokušavaju da pokrenu nove krize i ratove u Aziji i Africi kako bi zaustavili proces jačanja Kine i Rusije, a da ni Balkan nije bezbedan u trenutnoj geopolitikoj situaciji.

On objašnjava da su američke elite u panici, pogotovo strahuju da će Kina u naredne dve godine preuzeti primat u Svetu i zbog toga su spremni i na najesktreminije poteze kako se to ne bi desilo.

Kao jedno od najopasnijih žarišta Pavić navodi Pakistan gde izazivajući nestabilnost SAD žele da odseku važan pravac za kineski izvoz.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Govoreći o Kazahstanu, Pavić objašnjava da ta zemlja povlači antiruske poteze, ali da ni Rusija, ni Kina ne smeju da dozvole sebi da Kazahstan u potpunosti padne pod zapadni uticaj.

Pavić kaže da bi izbori u Turskoj i eventualni poraz Erdogana u drugom krugu mogao da izazove velike probleme za Rusiju.

On objašnjava da ako dođe do promene vlasti može se desiti da Turska poveća izvoz oružja u Ukrajinu i počne da pravi problem ruskim brodovima koje prolaze kroz Bosfor.

Pavić smatra da rat koji se vodi nije samo u ekonomskom u vojnom sektoru, već je i rad za sistem vrednosti gde je pod posebnim napadom Pravoslavlje.

[adsenseyu1]

– Neko to naziva hibridnim ratom, ali ovo je zapravo totalni rat – kaže Pavić.

U intervjuu za Jutjub kanal Pravda on govori i o političkoj krizi u Srbiji, stanju opozicije, Kosovu i Metohiji, srpskoj diplomatiji i drugim aktuelnim temema.

(Pravda.rs)

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]