Naslovnica SPEKTAR Aleksandar Dugin: Rusija mora još jednom pobediti

Aleksandar Dugin: Rusija mora još jednom pobediti

Geopolitički rezultati velike ruske pobede 1945. godine su ukradeni Rusiji krajem 80-ih i početkom 90-ih godina, iako smo zalili Istočnu Evropu ruskom krvlju i ona nam je s pravom pripadala, piše ruski geopolitičar za sajt „Katehon“.

Rusi su oslobodili istočnoevropske narode, a Istočna Evropa je postala deo ruskog geopolitičkog organizma. Šteta je što tada nismo mogli da napredujemo dalje, sve do Atlantika. Tada bi Evroazija postala neranjiva.

Istočna Evropa, Pruska (DDR i Kalinjingrad), kao i baltičke države, postale su ruske po pravu pobede. Neverovatno je da su se Gorbačov i njegovo okruženje usudili da sve ovo poklone Zapadu.

Komunisti su započeli sa razbijanjem Ruskog carstva, da bi ga na kraju ponovo izgradili.

Krađa velike ruske pobede se nije završila razbijanjem velikog carstva. Godine 1991. zapadni liberali, predvođeni Jeljcinom, otvoreni izdajnici i saučesnici geopolitičkih neprijatelja Rusije, zadali su novi udarac i uništili SSSR, kostur Ruske imperije, za koju su Rusi vekovima prolivali krv.

U samoj Ruskoj Federaciji je uspostavljena spoljna kontrola, odnosno stvorena je prava anti-Rusija. Istočnu Evropu je preuzeo NATO, a zatim se Alijansa polako pomerala ka bivšim zemljama carstva, sve do baltičkih država.

Zapravo, plodovi pobede su oduzeti Rusiji u građanskom ratu. Boljševici su uspeli da ponovo okupe zemlje Ruskog carstva koje se raspadalo, za to im moramo odati priznanje. Te zemlje su potom Jeljcin i „klub osnivača RF“ ispustili iz ruku.

„Demokratski“ istoričari u Rusiji su počeli da osporavaju Dan pobede na razne načine, poredeći njegovo proslavljanje sa „zločinom“.

Tada je na vlast došao Putin i, uz neverovatne muke i savladavajući kolosalan otpor unutrašnjih kao i spoljnih neprijatelja, počeo da obnavlja ruski suverenitet.

Putin je najpre pobedio separatizam unutar Rusije, a zatim je preuzeo postsovjetski prostor. Evo tajne Putinove politike: njen cilj je da vrati pobedu Rusima. Pobede koju su pokušali da nam oduzmu. Odatle sve potiče. I upravo to je ono čemu služi Specijalna vojna operacija.

Ova Parada pobede u Moskvi bila je epohalna. U pobedu su se slili svi ruski ratovi prošlog veka. To je istinska prekretnica, kao vojna parada iz novembra 1941, odakle su naši vojnici išli pravo na Zapadni front.

Na kraju, Rusija je ponovo u ratu, a neprijatelj ponovo granatira mirne ruske gradove. Opet umiru naši ljudi, vojnici, žene, sinovi, ćerke, starci, bebe.

Danas se ponovo prisećamo te svete pobede. Ali, da bismo je bili dostojni, moramo ju ponovo osvojiti, još jednom. Pobeda se ne osvaja jednom zauvek. Ako njenu vatru ne pothranjujemo voljom, krvlju, odlučnošću, patriotizmom, budnošću prema neprijateljima, herojskim dostignućima, podvizima, ona se može ugasiti.

Da bi se najzad desila ta velika pobeda, treba da je osvojimo ponovo, i to po svaku cenu.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social