ABC: Crni petak u SAD završio se masovnim pljačkama i propalestinskim protestima

Američka policija se očajnički bori sa posledicama Crnog petka, prenosi ABC Nevs.

Na tradicionalni dan rasprodaje, pljačkaši su upali u mnoge velike prodavnice širom zemlje – sada agencije za sprovođenje zakona u različitim državama udružuju snage kako bi uhvatile kriminalce.

Situaciju su zakomplikovale propalestinske protestne grupe koje su organizovale skupove u tržnim centrima u pokušaju da skrenu pažnju na rat na Bliskom istoku.

Policija je izdala novo upozorenje u vezi kupovine na Crni petak. I demonstranti i kriminalci prete da poremete najveći dan u godini za mnoge prodavce.

Agencije za sprovođenje zakona širom zemlje bore se protiv drskih pljački velikih prodavnica. A broj zločina ubrzano raste.

Očigledno, ovaj dan je najprometniji trgovački dan u godini. Policija Los Anđelesa objavila je video u kojem traži pomoć javnosti nakon što je grupa opljačkala Najk prodavnicu. Oni se vide na kameri kako pune kese za smeće robom i odlaze sa stvarima vrednim više od 12.000 dolara.

Kalifornijska patrola autoputeva trenutno udružuje snage sa drugim odeljenjima kako bi sprovela racije. Već su zaplenili robu vrednu više od 350.000 dolara sa dve lokacije u oblasti Oklanda.

Problem je koštao trgovce na malo više od 112 milijardi dolara gubitaka u 2022. To je 19 odsto više nego godinu dana ranije, prema Nacionalnoj federaciji maloprodaje.

Pored toga, organi za sprovođenje zakona se pripremaju za proteste propalestinskih grupa u velikim maloprodajnim objektima širom zemlje. Na ovaj način pokušavaju da skrenu pažnju na pozive na prekid vatre između Izraela i Hamasa.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social