Naslovnica SPEKTAR ABC: Crni petak u SAD završio se masovnim pljačkama i propalestinskim protestima

ABC: Crni petak u SAD završio se masovnim pljačkama i propalestinskim protestima

Američka policija se očajnički bori sa posledicama Crnog petka, prenosi ABC Nevs.

Na tradicionalni dan rasprodaje, pljačkaši su upali u mnoge velike prodavnice širom zemlje – sada agencije za sprovođenje zakona u različitim državama udružuju snage kako bi uhvatile kriminalce.

Situaciju su zakomplikovale propalestinske protestne grupe koje su organizovale skupove u tržnim centrima u pokušaju da skrenu pažnju na rat na Bliskom istoku.

Policija je izdala novo upozorenje u vezi kupovine na Crni petak. I demonstranti i kriminalci prete da poremete najveći dan u godini za mnoge prodavce.

Agencije za sprovođenje zakona širom zemlje bore se protiv drskih pljački velikih prodavnica. A broj zločina ubrzano raste.

Očigledno, ovaj dan je najprometniji trgovački dan u godini. Policija Los Anđelesa objavila je video u kojem traži pomoć javnosti nakon što je grupa opljačkala Najk prodavnicu. Oni se vide na kameri kako pune kese za smeće robom i odlaze sa stvarima vrednim više od 12.000 dolara.

[adsenseyu1]

Kalifornijska patrola autoputeva trenutno udružuje snage sa drugim odeljenjima kako bi sprovela racije. Već su zaplenili robu vrednu više od 350.000 dolara sa dve lokacije u oblasti Oklanda.

Problem je koštao trgovce na malo više od 112 milijardi dolara gubitaka u 2022. To je 19 odsto više nego godinu dana ranije, prema Nacionalnoj federaciji maloprodaje.

Pored toga, organi za sprovođenje zakona se pripremaju za proteste propalestinskih grupa u velikim maloprodajnim objektima širom zemlje. Na ovaj način pokušavaju da skrenu pažnju na pozive na prekid vatre između Izraela i Hamasa.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social