Fox News: Amerikanci se plaše da napuste svoje domove noću zbog porasta kriminala

Stopa kriminala u Sjedinjenim Državama porasla je na rekordne nivoe u poslednjih 30 godina, prenosi Fox News.

Prema statistikama, 40 odsto Amerikanaca se plaši da šeta sam noću u krugu od jedne milje od sopstvenog doma.

Do sada su ove godine u Vašingtonu ubistva porasla za 35 odsto, pljačke za 67 odsto, a krađe automobila za 96 odsto. Međutim, obe političke stranke odbijaju da preuzmu krivicu za rekordnu stopu kriminala.

U međuvremenu, kriminal nastavlja da muči gradove širom zemlje, ostavljajući mnoge Amerikance da se osećaju nesigurno čak i u svojim četvrtima.

U nedavnom istraživanju, 40 odsto nas je reklo da se plašimo da šetamo sami noću u krugu od jedne milje od sopstvenog doma.

Bilo da se radi o ulicama Vašingtona, D.C., ili mestima severno od Filadelfije, zapadno od Čikaga, ili čak zapadno od San Franciska, kriminal je u porastu širom zemlje. Mnoge policijske uprave kažu da se povećao od pandemije.

Po Galupovoj anketi ljudi su upitani: „Da li se plašite da hodate sami noću u krugu od jedne milje od svoje kuće?“ Godine 1993. procenat odgovora da, je bio 43 posto, a onda je stopa opala. Sada smo na 40 odsto, što je najviši nivo od 1993. godine u poslednjih 30 godina.

Policija je ove godine zabeležila 249 ubistava u Vašingtonu. Ovo je 35 odsto više nego prošle godine. Toliki broj ubistava u okolini nije bilo dve decenije.

Pogledajmo sada neke druge statistike za Vašington: ubistva su porasla za 35 odsto, pljačke za 67 odsto, a krađe automobila za 96 odsto. A pošto smo u Vašingtonu, naravno, obe političke stranke nastavljaju da krive jedna drugu za ovo.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social