Naslovnica SPEKTAR A sada počinje finalni obračun: Rusija počela udare na centre odlučivanja u...

A sada počinje finalni obračun: Rusija počela udare na centre odlučivanja u Ukrajini

Ruska vojska je napala centre u Ukrajini u kojima su se pripremali teroristički napadi, navodi rusko Ministarstvo odbrane u izveštaju o napretku „specijalne vojne operacije“.

„Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupne udare, korišćenjem dalekometnog visokopreciznog vazdušnog oružja, na centralne tačke odlučivanja gde su, pod rukovodstvom stručnjaka zapadnih obaveštajnih agencija, planirani teroristički akti na teritoriji Rusije“, saopštilo je ministarstvo, ističući da su svi ciljevi pogođeni.

Pored toga, tokom proteklog dana, u pravcu Kupjanska, artiljerija Zapadne grupe snaga napala je jedinice Oružanih snaga Ukrajine u rejonu Timkovke i Novoselovskog. Kod Sinkovke su uspeli da zaustave delovanje ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe. Neprijatelj je izgubio do 40 vojnika, tri vozila i samohodnu artiljerijsku jedinicu Gvozdika.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Na Krasnolimanskom pravcu, avijacija i artiljerija grupe trupa „Centar“ pogodila je položaje Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Červonaja Dibrova, Kuzmino i Jampolovka. Bilo je moguće uništiti više od 85 vojnih lica, dva borbena oklopna vozila, dva kamioneta, haubicu D-20, kao i postrojenje Gvozdika.

Na pravcu Donjecka vazdušnim udarima, aktivnim dejstvima jedinica i artiljerijskom vatrom Južne grupe snaga uništeno je do 145 ukrajinskih vojnika, dva borbena oklopna vozila, tri vozila i haubica D-30.

[adsenseyu1]

Na južno-donjeckom i zaporoškom pravcu avijacija i artiljerija grupe trupa Vostok porazili su jedinice Oružaniһ snaga Ukrajine u oblastima Velike Novoselke i Vremivke.

U rejonu Vladimirovka likvidirana ukrajinska diverzantsko-izviđačka grupa. Ovde je tokom dana uništeno više od 140 ukrajinskih vojnika, kao i četiri automobila.

U pravcu Hersona, gubici neprijatelja od vatrene štete iznosili su do 30 vojnika, pet vozila, samohodnu artiljerijsku jedinicu „Akacija“, kao i haubice D-30 i Msta-B.

Webtribune.rs

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

[adsenseyu4]